br 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2005 Witam, Mam problem z konfiguracją serwera mailowego (postfix). Wszystko jest ok. Problem jest jedynie z mailami do wp.pl. Są odrzucane. Jedyny komunikat jest taki: Sep 4 13:20:51 server postfix/nqmgr[11217]: 3D8DE1116BB: to=<xxx@wp.pl>, relay=none, delay=323428, status=deferred (connect to mx.wp.pl[212.77.101.4]: server refused mail service) Nie mam pojęcia dlaczego. Macie jakieś pomysły? RevDNS ustawione, SPF ustawione, auth SMTP też chyba ok, na listach ze spamerami nie ma moich IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
perlas 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2005 wp.pl odrzuca wiele maili niema jakiegos uniwersalonego wyjscia, ja na wielu serwertach mialem poczty i w 90% odrzucalo mi do wp ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2005 Wp ma ostra polityke anty-spamowa ale ja osobiscie nigdy niemialem problemu z dochodzeniem poczty na ich servery ps. uzyj sendmaila Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2005 ps. uzyj sendmaila Cudowna rada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2005 Cudowna rada. to nie byla rada, lecz ja zawsze go uzywalem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach