Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2009 Dzisiaj zwracam się do Was z taką prośbą: czy byłby ktoś w stanie przetłumaczyć mi poniższy kod (batch) na język linuxa? @echo off title Restarter :start set time=3500 start Run.cmd //w wersji linuxowej - uruchom.sh :loop cls IF %time% GTR 0 ( set /a time=%time% - 1 set /a min=%time%/60 echo Next Restart In %time% Seconds. echo %time% Seconds is %min% Minutes. ping 127.0.0.1 -n 2 > NUL goto loop ) taskkill /f /im java.exe cls goto start Wiem, że niektóre osoby z tego forum biegle potrafią się "porozumiewać po linuxowemu" dlatego zwracam się do Was z tą prośbę Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2009 tak na szybko.. o takie cos chodziło? #!/bin/sh echo "Restarter..." time=3500 while [ $time -gt 0 ] do time=$(( $time - 1 )) min=$time/60 echo "Next Restart In $time Seconds..." echo "$time Seconds is $min Minutes" #/bin/ping 127.0.0.1 -n 2 > /dev/null sleep 1 done killall -9 java Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2009 Widzę, że jednak ktoś postanowił odpisać o takie cos chodziło? no prawie potrzebuję skrypt, który uruchomi aplikacje w javie (odpalaną bezpośrednio poprzez ./start.sh) i zamknie ją po godzinie oraz uruchomi ponownie. Jak sama nazwa wskazuje - restarter Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2009 aha no dobra trza trochę to przerobić.. jak się wyrobie to jeszcze dzisiaj jakąś poprawke wrzuce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2009 wykombinowałem tym razem coś takiego: #!/bin/sh echo "Restarter..." time=3600 while true; do ./start.sh sleep 3600 killall -9 java done trochę prostsze masterem w bashu nie jestem ale chyba powinno działać chociaż takie coś to powinno sie z crona robić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2009 Niestety nie działa. Pokombinowałem sam ale też niezbyt mi chodzi. W sumie najlepiej by było, gdyby skrypt odpalał screen'a z ./start.sh, po godzinie go wyłączał i odpalał jeszcze raz tego screena Byłby ktoś w stanie coś takiego napisać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2009 a możesz dodać skrypt do crona? wtedy może być np: #!/bin/bashkillall java screen -dmS daemonek /jakis/folder/start.sh lub coś podobnego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2009 Proszę bardzo, jak nie masz dostępu do crona; #!/bin/bashnazwasesji="sesja" while true; do screen -S $nazwasesji -md /home/linux/cos.sh & sleep 3600 find=`ps -ef | grep SCREEN | grep $nazwasesji | grep -v grep | awk '{ print $2}'` kill $find done Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach