emilek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2009 W tej cenie to w tej chwili tylko AMD. Moja propozycja (ceny z esc.pl) Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 439 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 265 zł RAM : OCZ 2x2GB 800MHZ Platinum - 199 zł Karta Graficzna : PowerColor Radeon HD4870 512MB - 569 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 299 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 195 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 90 zł Z tym 32MB cache w HDD to lekka przesada, różnica wydajności w domowych zastosowaniach znikoma a cena o ~30zł większa. Jedynie do czego mógłbyś dołożyć to do Palit GeForce GTX 260 896MB Sonic - 699 zł (chociaż ten Palit to chyba straszna suszarka ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2009 Intel obecnie się w ogóle nie opłaca, o ile ceny procesorów w przypadku AMD dość znaczaco spadły ostatnio, to u intela utrzymują się na podobnym poziomie. Przecież od dziś (a właściwie od weekendu) Intel obniżył ceny. Dziś już można było zamawiać u dużych dystrybutorów po nowych cenach. Za pare dni procki w nowych cenach powinny być już w sklepach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2009 @xtd przecież cenę podałem na dzień dzisiejszy, od jednego z oficjalnych dystrybutorów . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2009 W tej cenie to w tej chwili tylko AMD.Moja propozycja (ceny z esc.pl) Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 439 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 265 zł RAM : OCZ 2x2GB 800MHZ Platinum - 199 zł Karta Graficzna : PowerColor Radeon HD4870 512MB - 569 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 299 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 195 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 90 zł Z tym 32MB cache w HDD to lekka przesada, różnica wydajności w domowych zastosowaniach znikoma a cena o ~30zł większa. Jedynie do czego mógłbyś dołożyć to do Palit GeForce GTX 260 896MB Sonic - 699 zł (chociaż ten Palit to chyba straszna suszarka ) Napęd niepotrzebny. Zresztą już wybrane wszystko oprócz jednego Jednak zdecydowałem się na zakup nowej obudowy. Co doradzicie?(z agito jeśli nie problem) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2009 CPU Desktop C2D Quad-Core Q8200s 2.33GHz (1333MHz,4MB,S775), jakieś 684 netto @xtd przecież cenę podałem na dzień dzisiejszy, od jednego z oficjalnych dystrybutorów . Cena którą podałeś powinna być brutto. (i to sprzed obniżek) Co do obudowy, to w Chiftecach będziesz miał sporo miejsca. To są nie zawsze ładne, ale duże i praktyczne obudowy. Nie ma w nich problemu z kobylastymi kartami graficznymi, przepływem powietrza, dużymi coolerami itp. Raidmaxa odpuść. Niezbyt praktyczne, problem z dużymi grafikami. Zazwyczaj świecące/błyszczące choinki. Z tańszych Cooler Master/Tracer są porównywalne jakością, tu głównym czynnikiem wyboru jest wygląd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2009 Cena którą podałeś powinna być brutto. (i to sprzed obniżek) Chyba modelu Q8200, nie zaś Q8200s... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2009 http://www.agito.pl/obudowy/cooler-master-...a.91.43281.html ? Czy z tym chłodzeniem to coś większego patrzeć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2009 Chyba modelu Q8200, nie zaś Q8200s... Masz rację, walnołem babola. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheBlood 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2009 Najlepsza obudowa w cenei do 200zł to zdecydowanie Sunbeam 3D Storm. Niestety b.ciężko go już dostać w Polsce :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2009 Najlepsza obudowa w cenei do 200zł to zdecydowanie Sunbeam 3D Storm. Niestety b.ciężko go już dostać w Polsce :/ No to wtedy coś innego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emilek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2009 W tej cenie nic lepszego nie znajdziesz oprócz CM Elite 33x lub Sharkoon Rebel 9 Eco. Dołóż trochę i kup Cooler Master RC590 lub RC690. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2009 Jakaś alternatywa dla karty graficznej?W tej samej cenie, również z agito. Niestety tego radeona nie ma już. Na dniach zamawiam i jeśli nie wróci to coś innego muszę wziąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2009 Nie mogę już edytować. Może http://www.agito.pl/karty-graficzne/gigaby...044.html?cid=84 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jurdziol 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2009 To lepiej http://www.agito.pl/karty-graficzne/his-ra...attr=248:372748 Choc wedlug testu na PCLab moglaby byc cichsza -> http://pclab.pl/art34017.html Ewentualnie moze ASUS matrix. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheBlood 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2009 Z obydwoma kartami będziesz miał problemy. Jedyna w miarę tania alternatywa to to: http://www.agito.pl/karty-graficzne/asus-r...showAllAttr=248 Inne 4850 z agito są po prostu słabe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2009 Ok, dzięki za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2009 Zamówienie poszło. Ostatecznie wyszło coś takiego: Płyta główna MSI P45 Neo3-FR Procesor Intel Core 2 Duo E8200 Pamięć OCZ DDR2 2048MB 800MHz CL5.0 x2 Dysk twardy Samsung SpinPoint F1 HD322IJ (320GB, 7200RPM, 16MB, SATA/300, NCQ) Zasilacz TAGAN TG500-U33 v2 500W Karta graficzna Sapphire Radeon HD 4870 Vapor-X 1GB DDR5 Chłodzenie Arctic Cooling Freezer 7 PRO PWM Obudowa Sunbeam Freezing Storm Black Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2009 Polecam częste robienie kopii zapasowych, gdyż dysk który wybrałeś lubi się często psuć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2009 Polecam częste robienie kopii zapasowych, gdyż dysk który wybrałeś lubi się często psuć. Zobaczymy;) Właśnie cały sprzęt przyszedł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2009 Zobaczymy;) Właśnie cały sprzęt przyszedł. Miłego składania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jurdziol 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2009 Polecam częste robienie kopii zapasowych, gdyż dysk który wybrałeś lubi się często psuć. Konkretny model czy ogolnie samsungi F1 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2009 Miłego składania Nie dostał złożonego ? Ja z Apollo dostałem złożonego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2009 Miłego składania heh, dzięki. Właśnie się za to zabieram. Malitek: zamawiałem wszystkie części łącznie z 4 sklepów;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2009 Nie dostał złożonego ? Ja z Apollo dostałem złożonego ja tam wole sam składać, ładnie ułożyć kabelki, docisnąć wszystko jak trzeba etc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2009 ja tam wole sam składać, ładnie ułożyć kabelki, docisnąć wszystko jak trzeba etc. dokładnie. zapomniałem tylko dodać, że nigdzie tego radeona 4870 vapor-x ani toxic nie mogłem dostać i wziąłem geforce gtx260, który w testach nawet wygrywał ze wspomnianym radeonem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach