Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 Cześć, Jak można za pomocą zapytania w phpmyadminie wykonać aktualizację w bazie sql? Chodzi mi o zmianę adresu z ab.pl na po.ty.pl Macie jakiś pomysł? Pzdr! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 Spróbuj replace. UPDATE table_name SET column_name = replace(column_name,'text to find','replacement text'); Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 Wywala błąd... Chodzi o aktualizację w wordpressie. Błąd zapytanie SQL: UPDATE _portal SET wp_posts = replace( wp_posts, 'abc.pl', 'itbb.pl' ) MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1146 - Table '_portal._portal' doesn't exist Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 #1146 - Table '_portal._portal' doesn't exist A na pewno jest taka tabela ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 Wordpress ma chyba prefix wp w tabelach spróbuj: UPDATE wp_portal SET wp_posts = replace( wp_posts, 'abc.pl', 'itbb.pl' ) #edit: a może chodzi ci o zmiane linku do wordpressa? jeśli tak to trzeba update'ować dwa rekordy w wp_options, z home i siteurl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 Na pewno istnieje Miłosz - dalej taki sam błąd. Adres zmieniłem bez problemu ale nie potrafię właśnie zmienić tych linków to mediów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 UPDATE _portal SET wp_posts = replace( wp_posts, 'abc.pl', 'itbb.pl' ) Pole które zawiera treść to chyba post_content a nie wp_posts.. No i ten prefiks sprawdź (_portal) Spróbuj tak (w ciemno, na przykładzie przykładowej posiadanej przeze mnie instalacji Wordpress): UPDATE wp_posts SET post_content = replace( post_content, 'abc.pl', 'itbb.pl' ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 Spróbuj tak (w ciemno, na przykładzie przykładowej posiadanej przeze mnie instalacji Wordpress): UPDATE wp_posts SET post_content = replace( post_content, 'abc.pl', 'itbb.pl' ) Idealnie - dziękuję pięknie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach