Csliga.pl BW 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 Witam wszystkich, Mam serwer VPS, ale nie umiem dodać bazy danych nowej, i nie wiem jak ustawić zadania crona. Proszę o pomoc. Jestem w tym zielony, jedyne co wiem to jakie mam haslo i login do SSH i mam adres IP nic wiecej. Proszę o pomoc, ponieważ bardzo mi na tym zależy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 masz taki dzial Oferty pracy tam skieruj swoja prosbe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 J/W. Jak jesteś 'całkowicie zielony' to albo nie kupuj vpsa/dedyka albo zatrudnij admina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 ale nie umiem dodać bazy danych nowej Jak debian, to: apt-get install phpmyadmin Doinstaluje wszystkie zależności. Potem do PMA wchodzisz: <twojeIP>/phpmyadmin nie wiem jak ustawić zadania crona. nano /etc/crontab Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 Ojj crona się ustawia dając crontab -e ewe. nazwę użytkownika na jakim chcemy uruchomić. phpmyadmin w debianie 5 tak, w 4 już trzeba ręcznie zrobić ln. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 Ojj crona się ustawia dając crontab -e ewe. nazwę użytkownika na jakim chcemy uruchomić. Nie ustawia się, ale można też i tak. Oba sposoby porawne. Pozatym nano jest bardziej intuicyjne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Csliga.pl BW 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 to nie debian, tylko zasrany CentOS ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 yum install phpmyadmin ? yum install phpmyadmin ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 Hola hola jaki zasrany ? Centos to bardzo dobre rozwiązanie serwerowe .... a to że samemu nie potrafi się czytać dokumentacji lub ma bana na google to już nie nasz problem. Polecam zatrudnić kogoś niż pisać takie rzeczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 to nie debian, tylko zasrany CentOS ;/ Przykro się czyta takie rzeczy. Może kosz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GyniO 10 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2009 zainstaluj sobie webmina, będzie ci o wiele łatwiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach