LORDD93 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 Witam! Jestem początkujący w sprawach dedyków itp. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak ustawić DNSy za pomocą panelu ispCP Omega ? DNSy miały by wyglądać tak: ns01.mojadomena.pl i ns02.mojadomena.pl Z góry dziękuje za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 Stwórz główną strefę w bind (polecam google.pl_ i przepnij główną domenę na dnsy które sobie ustawisz, dla kolejnych domen odpowiednio wyedytuj templatke ktora jest tu: /etc/ispcp/bind/parts/db_e.tpl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LORDD93 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 Jak już zaznaczyłem jestem totalny laikiem w tych sprawach, mógłby ktoś mi bardziej to przybliżyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 Jak już zaznaczyłem jestem totalny laikiem w tych sprawach, mógłby ktoś mi bardziej to przybliżyć? Napisałem co trzeba zrobić, co tu więcej przybliżać ? Nie czekaj na gotowe - zainstalowałeś panel to naucz się jego obsługi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LORDD93 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 No właśnie ja nie instalowałem tego panelu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 http://www.langfeldt.net/DNS-HOWTO/BIND-9/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LORDD93 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 A nie ma czegoś po polsku? -.-' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 A nie ma czegoś po polsku? -.-' Hmm a bana na google.pl masz ? odezwij się na PW to pomogę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach