Rys 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 Witajcie Może ktoś zna jakiś sposób na zmianę czasu na maszynie działającej pod wirtualizacja OpenVZ ? (aktualnie jest to różnica -4 minut na serwerze) . Niestety tak normalnie sie nie da bo kernel jest wspólny , data jest wspólna i można zmienić to tylko na hoscie głównym . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 WitajcieMoże ktoś zna jakiś sposób na zmianę czasu na maszynie działającej pod wirtualizacja OpenVZ ? (aktualnie jest to różnica -4 minut na serwerze) . Niestety tak normalnie sie nie da bo kernel jest wspólny , data jest wspólna i można zmienić to tylko na hoscie głównym . Jaki masz OS ? Generalnie jeśli data na matce jest ok to u Ciebie też powinno być ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 @najdmen chyba chodzi o to, że czas na maszynie matce jest o 4 minuty do tyłu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rys 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 Dokładnie jest 4 minuty do tylu i to już na matce . System to gentoo , strefa czasowa oczywiście ustawiona :| niestety pisze do boku itp. i nie chcą tego poprawić (zgadnijcie jaka firma ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 hitme.pl? Próbowałeś ntp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rys 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 dokładnie to budget ... ntpdate / date itp nie działają to jest OpenVZ... tak myślę ,że może własną strefę czasową utworzyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 dokładnie to budget ... ntpdate / date itp nie działają to jest OpenVZ... tak myślę ,że może własną strefę czasową utworzyć rm /etc/localtime ln -s /usr/share/zoneinfo/Europe/Warsaw /etc/localtime chyba chodzi o to, że czas na maszynie matce jest o 4 minuty do tyłu No dla mnie data w systemie to i dzień i czas (date). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 Gotowe, napisałem ticket i załatwione rdate w cronie co 1 godzinę synchro z ntp.task.gda.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rys 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 rm /etc/localtime ln -s /usr/share/zoneinfo/Europe/Warsaw /etc/localtime Chodziło mi o utworzenie własnej strefy czasowej która by była przesunięta o 4 minuty ,zwykłą to ja sobie potrafię ustawić Pan Marek obiecał tej nocy poprawić date , na razie jest cały czas to samo . Chyba prędzej zmienię coś w moim programie który wymaga poprawnej daty do synchronizacji :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 Chodziło mi o utworzenie własnej strefy czasowej która by była przesunięta o 4 minuty ,zwykłą to ja sobie potrafię ustawić Pan Marek obiecał tej nocy poprawić date , na razie jest cały czas to samo . Chyba prędzej zmienię coś w moim programie który wymaga poprawnej daty do synchronizacji :| Coś masz nie aktualne dane Godzina jest już aktualna. Sprawdź sobie - date w terminalu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rys 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 30 minut temu była jeszcze nie poprawna teraz już jest ok ciekawe czy nie będzie odpływać dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 Skoro w cronie ustawione synchro co godzinę to jakim cudem ma sie rozpływać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rys 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 Skoro w cronie ustawione synchro co godzinę to jakim cudem ma sie rozpływać? Odnoszę wrażenie ,że nie jesteśmy na tym samym serwerze ... jeżeli na tym na którym jestem również jest dodane do crona to nie powinno być problemu. Co do ticketów .. pierwszy wysłałem 06/07/2009 17:43 . Widocznie masz jakieś szczególne względy w budgetvps. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 Odnoszę wrażenie ,że nie jesteśmy na tym samym serwerze ... jeżeli na tym na którym jestem również jest dodane do crona to nie powinno być problemu. Co do ticketów .. pierwszy wysłałem 06/07/2009 17:43 . Widocznie masz jakieś szczególne względy w budgetvps. Nie wiem jak sprawdzić na którym jestem ale wydaje mi się że na 1, oraz na pewno nie mam żadnych względów czy coś - zwykły klient Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ddluk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2009 Sorry za OT. Chyba jesteś jedyną osobą której tak szybko odpisują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach