jachu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 Sprawa wygląda tak, mam RPS-a w OVH i domenę w OVH. Przeczytałem http://www.blueman.pl/serwer/id984-konfigu...erwera-cz4.html Zainstalowałem BINDa na RPS dodałem wszystko... mam ns1.domena.pl i ns2.domena.pl Co wpisać teraz do mojej domena.pl w panelu OVH żeby wskazywała na ten RPS? Z góry dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 ;/// lepiej z VirtualHostów skorzystać, przy takiej przepustowości zapchasz się zaraz z takim softem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 w panelu OVH wpisz po prostu ns1.domena.pl (IP) i ns2.domena.pl (IP) i nic więcej A jak nie wpiszesz to i tak będzie działać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2009 jeżeli wyskakuje że nie ma takieho hosta to dopisz do ns1 i ns2 ip serwera..... Ja tak miałem i to pomoglo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
giver 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2009 jeżeli wyskakuje że nie ma takieho hosta to dopisz do ns1 i ns2 ip serwera..... Racja, jeżeli chcesz podpiąć domene pod serwer na którym jest postawiony serwer DNS najpierw musisz stworzyć w panelu hosty np. ns1.twoja-domena.pl i ns2.twoja-domena.pl które będą wskazywać na adres IP serwera. Następnie dodaj DNS w panelu dla twoja-domena.pl. Jeżeli tego nie zrobisz to nie podepniesz domeny pod serwer DNS bo serwer nie będzie wiedział gdzie jest ns1.twoja-domena.pl i ns2.twoja-domena.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach