rzurzu 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 kto oferuje dedyki w pl po rozsadnych cenach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 Moze napiszesz dokladnie jakie parametry potrzebujesz ? { Przykladowe nasze oferty: Procesor: Intel Pentium 4 3.0 GHZ HT RAM: 1024 MB Ram Dyski: 2 x 120 GB SATA RAID 1 (kontroler) 100 MBit Uplink 400 GB Transferu UPS Instalacja : 159zł Abonament : 989zł/mies -------------------------------------------------------------------------------- Procesor: Intel Pentium 4 2.8 GHZ RAM: 1024 MB Ram Dyski: 3 x 80 GB IDE Oprogramowanie Raid 1 (software) 100 Mbit Uplink 300 GB Transferu UPS Instalacja : 159zł Abonament : 829zł/mies Serwery w Tarnowie , w naszej serwerowni } Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rzurzu 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 szukam troche mocniejszej maszyny, dual xeon 2.8, 1024 ram z mozliwoscia upgrade do 2048, dysk 36/40gb scsi, transfer 2000gb z mozliwoscia upgrade do 3000-4000 system freebsd, port 100mbit ten serwer napewno jest w Tarnowie? mam do was 80 kilometrow a pingi gorsze niz do stanow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Diwi 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 Mi się wydaje że puściłeś ping na cxc.pl a nie wiem czy serwer strony głównej jest ulokowany w PL Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 Witam Dokladnie tak jak napisał Diwi , cxc.pl jest ulokowane w USA . @rzurzu spinguj sobie svs.pl strona główna jest lokowana własnie w naszym DC , oferte o jaka prosisz przygotuje na wieczór Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rzurzu 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 tak pingowalem cxc.pl ok czekam pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 PowerEdge SC1420 2 x 2.8GHZ Dual Xeon 1024 MB ECC RAM 73GB SCSI Dysk Switch : 100MBIT Transfer : 2000GB Lokalizacja: Tarnów Instalacja : 1500zł netto Abonament : 7999zł/mies netto Pozdrawiam Edit: Aha zapomnialem dodac: Minimalna umowa 12 miesięcy Edit2: Kolejne 2 oferty: 2 x 2.8GHz Intel Xeon 800MHz FSB 1GB DDR2 RAM SATA card RAID 5 CERC 6 kanałowy kontroler RAID 3 x 160GB SATA Backup Danych (TAPE WARE) Magazyn Backupu (DAT72 -Tape Media Cartridge - 5 sztuk) (Możliwość robienia codziennego backupu, z 5 dniowym zapasowym backupem danych z każdego poprzedniego dnia ) Switch : 1000MBIT Transfer : 2000GB/miesiąc Cena : 7399zł/mies Instalacja : 1500zł 1 x 2.8GHz Intel Xeon 800MHz FSB 1GB DDR2 RAM 1 x 160GB SATA Switch : 1000MBIT Transfer : 2000GB/miesiąc Cena : 5999zł /mies Instalacja : 1000zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hostcenter 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 witam Zerknij sobie na oferte ncgroup.pl tam dedyki są w kraju i ceny też dobre. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 Home.pl mysle ze ma lepsza oferte Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hostcenter 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 home.pl the best hyhy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezsciemy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 fujara, pokaż troszkę zdjęć z tej Waszej serwerowni z Tarnowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 @bezsciemy nie zartuj ... obiekt jest ściśle zabezpieczony i nie pokazujemy a tym bardziej nie publikujemy zdjęc z serwerowni , zresztą spytaj się przedstawicieli innych DC w Polsce powiedzą Ci to samo Zapraszamy do rozmów w tarnowie ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 @bezsciemy nie zartuj ... obiekt jest ściśle zabezpieczony i nie pokazujemy a tym bardziej nie publikujemy zdjęc z serwerowni , zresztą spytaj się przedstawicieli innych DC w Polsce powiedzą Ci to samo Co ty gadasz. Masz przyklad datacenter niemieckiego http://www.hosteurope.de/main.php4?func=st...563bb72a0c&f=85 Niechce mi sie szukac ale sa dostepne zdjecia prawie wszystkich data center ... Co tam ukrywac ? edit. masz pare przykladow http://webhostingtalk.de/showthread.php?t=1207 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 patrick problemy z czytaniem? "DC w Polsce powiedzą Ci to samo " Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezsciemy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 patrick problemy z czytaniem? "DC w Polsce powiedzą Ci to samo " Ale co chcesz ukrywac? Kable, serwery, klimę? home Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 patrick problemy z czytaniem?"DC w Polsce powiedzą Ci to samo " kto ma problemy ten ma Heh jakie ty bzdury gadasz to szok :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 Tutaj (choc z duza niechecia) musze zgodzic sie z @fujara (wybacz, ale ten nick jest wyjatkowo nietrafiony). Nie chce sie na ten temat rozwodzic bo to nie moja dzialka - albo ktos bardziej kompetentny sie wypowie, albo pytajcie w DC. A co do oferty dedykow w Polsce, to jesli powaznie o tym myslisz, dobra oferte dostaniesz w WDC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezsciemy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 Tutaj (choc z duza niechecia) musze zgodzic sie z @fujara (wybacz, ale ten nick jest wyjatkowo nietrafiony). Nie chce sie na ten temat rozwodzic bo to nie moja dzialka - albo ktos bardziej kompetentny sie wypowie, albo pytajcie w DC. Być może masz racje, ale taka sytuacja wynika tylko chyba z tego, że wiszą tam jeszcze plakietki z napisem "zakaz fotografowania" (takie napisy były bardzo popularne w czasach PRL) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
srok@ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2005 Może mają taką "serwerownie" jak na pewnym foto na tym forum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2005 Oferte na serwery dedykowane WDC umieszczone w Polsce w centrum Warszawy z podlaczeniami swiatlowodowymi do wiekszosci znaczacych polskich operatorow oraz sieci zagranicznych. Polaczenia mozna sprawdzic samemu korzystajac z: http://www.wdc.pl/tools/trace.html 1.2. SERVER #10; Intel Pentium 4 3,0GHz, 1GB RAM, 2x120GB SATA (raid-1) 1.2.1. ruch 250GB, adresy IP: 2 1000.00 PLN 1.2.2. ruch 500GB, adresy IP: 4 1600.00 PLN 1.3. SERVER #30; Intel XEON 3,2GHz, 1GB RAM, 2x73GB SCSI (raid-1) 1.3.1. ruch 500GB, adresy IP: 2 1800.00 PLN 1.3.2. ruch 1000GB, adresy IP: 4 2950.00 PLN 1.4. SERVER #40; DUAL Intel XEON 3,2GHz, 2 GB RAM, 3x144GB SCSI (raid-5) 1.4.1. ruch 500GB, adresy IP: 2 2400.00 PLN 1.4.2. ruch 1000GB, adresy IP: 4 3550.00 PLN Jesli jestes zainteresowany to przeslij dokumenty firmy na numer faksu +48 22 33 70 001, a chetnie przeslemy umowe oraz zdjecia, nie mamy sie czego wstydzic. Pozatym juz niedlugo zdjecia pojawia sie na stronie dotyczacej podstawowych uslug infrastrukturalnych (kolokacja, dedykowane, vps). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rzurzu 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2005 dzieki za wszystkie odpowiedzi fujara Twoja oferta nie jest rozsadna cenowo :-) hostcenter ncgroup.pl ma kiepskie polaczenie z siecia tpnet i juz lepiej bedzie wziac serwer gdzies w europie patrick sprawdziłem home.pl ale ceny bandwithu maja wziete z kosmosu gb już kontaktowałem sie z Wami ale odstraszyły mnie ceny :-) podsumowując... ciągle bardziej opłaca sie wziąć serwer za 1/8 ceny w Niemczech Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2005 Zajzyj na hosteurope.de tam ping z polski jest od 30 ms Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pride 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2005 podsumowując... ciągle bardziej opłaca sie wziąć serwer za 1/8 ceny w Niemczech Tylko jest jedna zasadnicza różnica Gdy administracja sie opieprza i olewa twoje telefony bo mowi ze zrobi ale jakos nie robi to mozesz sie zebrac i do nich pojechac a co np do USA lub Niemiec poleciasz pojedziesz/polecisz? Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2005 gb już kontaktowałem sie z Wami ale odstraszyły mnie ceny Co jak co ale WDC zaskoczylo mnie cenami na plus - jak na polskie warunki to naprawde jest dosc tanio. podsumowując... ciągle bardziej opłaca sie wziąć serwer za 1/8 ceny w Niemczech Poki jestes maly i potrzebujesz jeden serwer to tak. Jak bedziesz duzy to Cie TePsa zdegraduje :] pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2005 Pride, a czego oczekujesz od administratora w Data Center ? Chyba jedynie aby siec poprawnie dziala, sprzet byl sprawny od strony technicznej oraz zagwarantowany prad. Natomiast w przypadku potrzeby rebootu lub reinstalacji systemu czynnosci byly dokonane zgodnie z zakupionym SLA. Po co zatem jechac do kogos ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach