.net 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2009 Witam serdecznie, otóż mam problem. Wszelkie strony działają poprawnie pod kodowaniem utf-8 aczkolwiek pod iso - 2 zaczynają się problemy. Prowadzę forum graficzne, które chciałem przenieść na VPSa aczkolwiek musze mieć losowe kodowanie plików główny widok forum: iso - 2 ACP: utf - 8 gdy dam iso - 2 robią sie krzaki, tak jakby serwer wymuszał kodowanie utf-8 zamiast ustawionego iso. Gdzie to mogę zmienić? Z góry proszę o nakierowanie mnie, chce się czegoś nauczyć. Jak Panowie sądzą czy zmiana kodowania w pliku odnośnie apache coś zmieni. Proszę o radę... Dziękuję, Konrad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2009 Konfiguracja apache- charset ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
.net 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2009 Hm, co dziwne AddCharset mam ustawiony poprawnie, z tego co widzę i z tego co mi się wydaję. Jakieś rady? Siedzę nad tym prawie 3 dni... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2009 Hm, co dziwne AddCharset mam ustawiony poprawnie, z tego co widzę i z tego co mi się wydaję. Jakieś rady? Siedzę nad tym prawie 3 dni... w my.cnf jeszcze to zrób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
.net 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2009 Tam mam ustawione utf-8 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach