Cannabisov 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2009 Pisze tą wiadomość również tutaj, bo wydaje mi się, że w dziale reseller nie trafiłem i powinienem napisać tutaj. Chciałbym założyć hosting darmowy dal każdego kto chcę tylko zrobić jakąkolwiek stronę, w związku z tym szukam konta resellerskiego, ale... 1. Powinno mieć stronę główną na której nowy użytkownik ma możliwość zarejestrowania swojego konta 2. Może mieć opcje dodania reklam na każdej stronie Chodzi głównie o to, że totalnie się na tym nie znam. Każdemu chciałbym dać 100-200 mb, wystarczający transfer, obsługę php i dostęp do bazy sql. Proszę o pomoc. edit: Próbowałem już u siebie cudów, ale mam same skrypty, które nie tworzą subdomen i nie obsługują baz danych (do podglądnięcia testowo tutajhttp://sex-site.pl/), poza tym chciałbym zrobić to w miarę profesjonalnie stąd też pytanie o konto reseller. Dodam, że mam małe doświadczenie. jestem adminem www.vadimus.pl, www.typer24.pl i robię różne stronki na zlecenia, ale nic więcej. Bardziej grafik niż programista... Nie chodzi mi o to, że nie umiem sam zrobić subkonta. Raczej chciałbym zrobić coś a'la yoyo.pl No, chyba że ktoś ma taki skrypt, lub chce mi pomóc w zakładaniu free hostingu i dopisać do mojego skrypta co trzeba.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2009 Po pierwsze, jeśli się na tym totalnie nie znasz, to odradzam zabawę w darmowy hosting. Wiąże się z nim masa zagrożeń, niestety wielu userów to abuserzy, więc serwer powinien być dość restrykcyjnie zabezpieczony, a tego w łatwy sposób nie dokonasz. Po drugie - konto resellerskie zupełnie odpada. Ze względów wymienionych powyżej oraz z wielu innych powodów, głównie chodzi o to, że nie masz pełnej kontroli nad serwerem i użytkownikami, nie masz wglądu do zużycia zasobów przez poszczególnych użytkowników itd. Po trzecie - zakładanie kont to dość proste zadanie, panel kontrolny (cPanel, DirectAdmin itp.) + system "billingowy" załatwiają takie sprawy automatycznie. Do darmowego hostingu najlepszy swego czasu był TheHostingTool, współpracujący z większością popularnych paneli, ale nie wiem jak idą prace nad nowymi wersjami, dawno nie interesowałem się losem tego softu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2009 Po 1 po co dublujesz tematy ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach