Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2011 Praktycznie większość BH leży w LN/NC więc nic dziwnego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArturMaly 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2011 BH wstało / wstaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WarninG 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2011 nawet godziny nie trwała ta awaria dobrze że w tak poznych godzinach a nie szczytowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2011 To mi dłużej nie odpowiadała stronka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WarninG 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2011 znów firma lezy co się dzieje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hostingpotrzebny 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2011 (edytowany) awaria zasilania - oficjalnie (15 minutowa od 40 minut) Prawde mówiąc jak zamawiałem usługe to serwery stały w nephaxie i nie było takich awarii... teraz jest inaczej Edytowano Sierpień 11, 2011 przez hostingpotrzebny (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 (edytowany) z adresu:bok@biznes-host.pl "Szanowni Państwo, uprzejmie informujemy iż na noc z 11 na 12 lutego została zaplanowana przerwa konserwacyjna w naszej serwerowni. Prace będą związane z przebudową infrastruktury sieciowej oraz wpięciem sprzętowego firewalla w sieć. Przerwa w dostępie do usług może wystąpić w godzinach 2:00 - 4:00 i nie powinna być ona dłuższa niż 20 minut. Status prac będzie dostępny na stronie http://prace-postep.pl Zmiany mają na celu wyeliminowanie ataków DDoS jakich doświadczyliśmy w ostatnich dniach. Przepraszamy za zaistniałe problemy. Pozdrawiamy, Biznes-Host.pl z o.o." dowcip polega na tym że strona ze statusem nie działa http://prace-postep.pl/ Nie można odnaleźć serwera. Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, lub spróbuj wyszukać witrynę. Szukaj używając Google Edytowano Luty 11, 2012 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 dowcip polega na tym że strona ze statusem nie działa http://prace-postep.pl/ Daj im chwile, pospieszyli się z komunikatem: created: 2012.02.11 12:57:00 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Tak, komunikat wysłaliśmy szybciej by wszyscy wiedzieli odpowiednio wczesniej - co w tym zlego?? I nie rozumiem dlaczego wpis w tym dziale - wszystkie usługi działają, a strona informacyjna jak kolega zobaczył jest dopiero robiona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.biznes-host.pl 121 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Tłumacząc pośpiech - prace były planowane na przyszły weekend, jednakże nasilenie problemu w ostatnich dniach powoduje że została podjęta decyzja o wcześniejszej modernizacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Inwestujecie w jakiegoś lepszego firewalla sprzętowego, czy jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michael Dicson 73 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Grunt ze coś robią żeby działało jeszcze lepiej mam w BH serwery i jestem zadowolony z ich usług niedawno kupiłem VPS i tez działa elegancko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Witam, BH kieruje się w dobrą strone, nowy sprzęt sieciowy = większa wydajność. Ceny zawsze niskie, więc będzie dobrze. Ataki były ostatnio odczuwalne, ale i tak Administratorzy szybko blokują te adresy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jan0s1k 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2012 (edytowany) Co do hostingu, to jakoś nie narzekałem, że mi host leży, uptime jest dosyć ładny (oprócz tych ostatnich problemów z łączem..) 05:04:14 up 184 days, 19:14, 1 user, load average: 0.66, 0.60, 0.58 Co do tej stronki http://prace-status.pl to mam jedno zastrzeżenie, bo pracownicy Biznes-Hostu chyba zaginają czasoprzestrzeń (ale zawracać głowy o to na supporcie nie będę, bo i po co, aż tak bardzo nie przeszkadza ) Komentarz od Mr Super User (bok) - sobota, 11 luty 2012, 20:19 GMT+1 Konfigurujemy firewall i przygotowujemy sie do wpiecia nowego swiatlowodu. Komentarz od Mr Super User (bok) - niedziela, 12 luty 2012, 10:42 GMT+1 Zaczynamy prace - jestesmy offline Komentarz od Mr Super User (bok) - niedziela, 12 luty 2012, 11:17 GMT+1 Online - pierwszy etap za nami, jeszcze jedna przerwa A przecież dopiero po 5:09... Edytowano Luty 12, 2012 przez jan0s1k (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2012 Jak już Wyżej bylo napisane, prace musiały być przyśpieszone o tydzien, dlatego skrypt ma zlą strefe czasową. Dla Nas priorytetem było nalezyte przygotowanie do jak najmniejszego offline a nie zabawa skryptami. Jutro na niego spojrze i poprawie strefe, by wszyscy byli zadowoleni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polnik@studio 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2013 Witam. Ostatnio pojawiły się dziwne problemy z dostępem do stron na wirtualnym hoście. Czy jest to jakaś poważna sprawa ? Wasza strona w sumie też nie działa : C:\Users\k.kus>ping www.biznes-host.pl Badanie www.biznes-host.pl [91.228.197.50] z 32 bajtami danych: Upłynął limit czasu żądania. Upłynął limit czasu żądania. Upłynął limit czasu żądania. Upłynął limit czasu żądania. Statystyka badania ping dla 91.228.197.50: Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 0, Utracone = 4 (100% straty), Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2013 Tracert będzie bardziej pomocny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polnik@studio 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2013 Aktualnie jest oki ale jak tylko ponownie wystąpi problem to wrzucę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2013 lepiej wrzucić na pomoc@biznes-host.pl niż na forum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2013 Wczoraj w nocy też strona i mój VPS leżały jakieś 5 min. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2013 Wczoraj w nocy też strona i mój VPS leżały jakieś 5 min. Polecam jednak robić tracert i wysłać na pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach