maxtro 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2009 Witam Po zainstalowaniu Nx servera podczas podłączania się do pulpitu zdalnego niestety wyskakuje mi takie coś Can't open perl script "-e": Permission denied To wyskakuje podczas sprawdzenia statusu w terminalu /usr/NX/bin/nxserver --status NX> 900 Connecting to server ... NX> 900 Can't open perl script "-e": Permission denied NX> 110 NX Server is stopped. NX> 999 Bye. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2009 sprawdź czy ten skrypt ma atrybut wykonalności i czy user z którego uruchamiasz NX ma uprawnienia do wykonywania tego skryptu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amivoytec 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2009 Miałem identyczny problem. Pomogło PRZED instalacją NoMachine NX dodanie uzytkownika, ktory bedzie się logował: adduser JAKIS_USER Miałem ten problem na 9.04 i 8.10. W obu przypadkach udało się. Głupie, ale działa! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach