szakamafa 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2009 Jaki możecie polecić panel do dzielenia serwera dedykowanego pod wirtualizację OpenVZ? Czy ktoś z Was korzystał z Vtonf? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2009 vtconf odradzał bym, albo ssh albo coś ala vdsmanager. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szakamafa 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2009 Czy możesz uzasadnić dlaczego odradzasz Vtonf? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2009 Bo jest nie rozwijany z tego co pamiętam, porobione pakiety pod jedną dystrybucje i nie wygląda dość ciekawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szakamafa 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2009 Mam jeszcze jedno pytanie, na stronie: http://hitme.net.pl/xenlinux.php jest informacja, że OpenVZ ma wyższą wydajność. Czy aby na pewno, przecież Xen to rozwiązanie na kernelu więc powinno być najwydajniejsze.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2009 openvz tak bo działa na poziomie systemu operacyjnego, kernela. Xen działa wyżej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szakamafa 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2009 Jeśli dajmy na to chcę podzielić serwera na pół i na jednym chcę mieć CentOS'a, a na drugim Debiana, a sama wirtualizacja jest tworzona na CentOS'ie to kernel ma z tego systemu tak? Chodzi mi o to.. czy ten Debian będzie dobrze działał jeśli będzie korzystał z kernela CentOS'a.. chociaż kernel to kernel nie powinno być żadnych problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2009 Jeśli dajmy na to chcę podzielić serwera na pół i na jednym chcę mieć CentOS'a, a na drugim Debiana, a sama wirtualizacja jest tworzona na CentOS'ie to kernel ma z tego systemu tak? Chodzi mi o to.. czy ten Debian będzie dobrze działał jeśli będzie korzystał z kernela CentOS'a.. chociaż kernel to kernel nie powinno być żadnych problemów. Tak, Debian jak i każdy inny Linux będzie działał prawidłowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach