mperlam 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2009 Witam. Zamierzam właśnie założyć stronę/portal (na systemie blogowym Wordpress) o tematyce iPodów i iPhone. Jednym słowem wszystko co związane z Apple (oprócz Macbooków itd.). Chciałbym się Was doradzić jaką domenę wybrać. Od razu mówię, że nie może to być domena Polska (kłopotliwa cesja przy zmianie właściciela - w odległej przyszłości). Chciałbym raczej domenę globalną (.com, .info itd.). Czy mogę prosić o pomysł jakiejś ciekawej nazwy domeny? Co myślicie o moich? Która z nich jest najlepsza? jabluszko.info ichoroba.info (lun .net) newapple.info touchnews.info PS strona głównie o iPhione i iPod Touch B) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2009 Najlepiej to nie podawaj publicznie domen bo zaraz będziesz miał po nich... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2009 jabluszko.info - choć to info to jednak milutka, fajną stronę do tego z ładnie wkomponowanym białym i zielonym i czad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mperlam 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2009 Myślałem bardziej nad srebrnym, białym i może czarnym. Zielony nie pasuje do Apple B) Trudno zdecydować się na domenę B) Ostatnia mi się najbardziej widzi. Jak myślicie, jaka będzie najlepsza dla potencjalnego użytkownika? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amator 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2009 Proponowałbym jednak pl-kę. Ruch będzie z Polski, więc na globalnej będziesz sporo tracił (jeśli na pl-ce będzie inny serwis). Obecnie jest tak duża konkurencja, że trzeba dbać o wszystko. Szkoda Twojego czasu, linkowania, reklamy itp. Najwyżej zrób serwis pod globalną, wykup pl-kę i przekieruj ją. Przy ewentualnej sprzedaży zostawisz ją sobie najwyżej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mperlam 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2009 Dlaczego uważasz, że jeżeli domena nie jest pl to nie zdobędzie użytkowników i będą oni z zagranicy? Może to umotywuj bo w ogóle tego nie rozumiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amator 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2009 Nie stwierdziłem, że nie zdobędzie użytkowników tylko będziesz tracił ruch na rzecz pl-ki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mperlam 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2009 To może wytłumacz dlaczego? Nie rozumiem twojego rozumowania :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2009 @mperlam ludzie są przyzwyczajeni do .pl i próbują wciskać ją dosłownie wszędzie B) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mperlam 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2009 To do mnie nie przemawia B) Miałem swego czasu stronę com (domenę pl też) i przekierowań z pl nie było prawie w ogóle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
conra 10 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2009 wg. mnie dobre było by ... www.blogiphone.* a newsy można tłumaczyć np. z: http://www.blogiphone.com/ pozdrawiam Konrad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2009 To do mnie nie przemawia Miałem swego czasu stronę com (domenę pl też) i przekierowań z pl nie było prawie w ogóle był taki fajny żarcik jak to ktoś przekazywał drugiej osobie nazwę domeny przez telefon: - to jaka to domena? - wu wu wu kropka jakasdomena kropka info - aha, wu wu wu kropka jakasdomena ktopka info kropka pl? może akurat nie trafiłeś do grupy osób, które uważają, że zawsze muszą dodać .pl'kę do adresu albo że nie istnieją inne domeny niż .pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mperlam 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2009 EEEE To mnie nie rusza. Wole globalną Raczej nie mam problemów z odnajdywaniem newsów Nie chcę bloga konkretnie o iphone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach