CinkowskiW 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2009 Witam! Miałem taki problem. Mianowicie scaliłem 2 tabele razem po kilkanaście rekordów w każdej. Pewnie w odpowiedzi by wyszło kilka milionów rekordów, ale niestety odpowiedzi tej nie dostałem. Tylko PhpMySql się zepsuł i jego lewa strona się nie ładowała. Napisałem do suppaportu nieświadomy swojego błędu i otrzymałem informacje, że to zapytanie przetwarza się około 300 tys sekund bo się zapętliło i z tego powodu mam kilka pytań. 1) Czy można ograniczyć czas wykonywania takiego zapytania, żeby czasem coś takiego się nie powtórzyło? 2) Czy to że serwer wcześniej nie przerwał tego zapytania to jego zła konfiguracja mysqla przez usługodawce? 3) Co ja mogę zrobić aby się to nie powtórzyło? Proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2009 Popraw w skrypcie aby zamykał połaczenie, usługodawca może mieć timeout ale nie musi - jak lubi takie wiszące połączonka . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CinkowskiW 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2009 Wystarczy ustawić mysql.connect_timeout w php.ini żeby się to nie powtórzyło? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach