Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 W ncgroup zachodzą ciekawe zmiany. Wprowadzili metodę wirtualizacji VMware. Obniżyli ceny unixowych vps'ów, dodali więcej powierzchni dyskowej. Co myślicie? ncgroup.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 http://ncgroup.pl/serwery_vps_openvz.html Zapowiada się interesująco. Przydzielone zasoby procesora 40% Szkoda, że nie napisali jaki procesor. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 Przypomnij mi ktoś jakim poleceniem można było to wyciągnac, bo kiedyś już sprawdzałem to powiem. Mam u nich własnie OpenVZ z 80% procka. Ekstra kontakt, nawet na specjalną prożbę przerobili mi z 2X 1.1ghz na 2 na 2 ghz rdzeniu, gdyż moje aplikacje nie obsługują 2 wątków. Telefoniczny, praktycznie od 8 rano do 23 @edit Na pewno był to jakiś 4 rdzeniowy power edge, wiecej nie pamiętam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 cat /proc/cpuinfo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 processor : 0 vendor_id : GenuineIntel cpu family : 6 model : 23 model name : Intel(R) Xeon(R) CPU E5405 @ 2.00GHz stepping : 6 cpu MHz : 1995.002 cache size : 6144 KB Pokazuje tylko mojego vps, wcześniej pokazywało całośc. Przynajmniej wiadomo, że xeon. @edit Wiem na pewno, że w wypadku 1 vps'a dostajemy ok 1.1 ghz, 2 to 2.2 ghz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Jakub 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 40% z tego procka to będzie jakieś 800 mHz Czyli nie tak źle wg mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach