Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2009 Pies chrzanił to, że Opera stawia serwery, ale to, że stoi za tym Teliasonera - to dopiero czad! Może pociągną kabelki dookoła kraju z wyjściem na świat? Bo chyba nie kupią pasma od tepsy? heh "W Polsce powstanie nowa farma serwerów Opery Mini. Odciążając pozostałe światowe serwery Opery Mini z przetwarzania rosnącej ilości danych, polskie maszyny umożliwią użytkownikom jeszcze szybsze otwieranie stron." http://republika.onet.pl/38035,26,1,51,fabryka.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2009 Telia ma wezeł jak i centrum kolokacyjne w Warszawie (podobno - może ertcap coś więcej będzie wiedział) od jakiś 8 lat . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2009 No właśnie wlazłem na ich stronę i widzę, że mają w Wawie i chyba Wrocku albo Poznaniu, już nie pamiętam.. ueee... a myślałem, że będzie "wejście smoka"... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2009 No właśnie wlazłem na ich stronę i widzę, że mają w Wawie i chyba Wrocku albo Poznaniu, już nie pamiętam.. klik ueee... a myślałem, że będzie "wejście smoka"... To jest TeliaSonera International Carrier - taki duzy ogolnoswiatowy operator, ktory, jak slusznie zauwazyl @patryk, jest w polsce juz dosc dlugo. Tepsa jeszcze kupuje od nich troche lacz. Oni nie zajmuja sie sprzedaza lacz dla userow domowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2009 Nie chodziło mi nawet o domowe.. myślałem, że po prostu pociągną jakieś nowe nitki i będzie kolejna opcja do BGPów i takich tam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach