Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 To wszystko kompilowałeś? Bo chyba nie instalowałeś z paczek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 To wszystko kompilowałeś? Bo chyba nie instalowałeś z paczek? Tak, ale mam wrażenie, że nie bardzo wiesz jaka jest idea gentoo i co to portage i jak się tam zarządza pakietami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 No właśnie wydawało mi się że w Gentoo chodzi przede wszystkim o kompilację - dopasowywanie pakietów pod siebie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 No właśnie wydawało mi się że w Gentoo chodzi przede wszystkim o kompilację - dopasowywanie pakietów pod siebie... Tak ale jest drzewo portage pakietów oraz są narzędzie, które w łatwy sposób umożliwiają dopasowanie pakietów do swoich potrzeb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 Dopasowanie do sprzętu i własnych ściem ... jak najbardziej OK! Ale Regdos musisz przyznać, że czasem bywa to uciążliwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach