Hausner 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2009 Witam, Mam niby dość banalny problem. Otóż chcę zmodyfikować szablon strefy DNS, jednak nie wiem jak w Virtualminie wygenerować seriala dla rekordu SOA. Są "zmienne" zawierające aktualny rok, miesiąc i dzień ale to nie wystarczy. Znalazłem takowy temat na forum virtualmina: https://www.virtualmin.com/node/9189 , jednak kombinowałem z tym i rekord dostaje nowego seriala ale tylko przy edycji poprzez webmina - kiedy tworzę rekord w virtualminie nie wiem co mam wpisać jako serial by ten został podmieniony. Proszę o pomoc i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2009 raczej: YYYYMMDDnn 2009062801 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hausner 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2009 Hmm chyba się nie zrozumieliśmy: wiem jaki format muszę ustawić, ale nie wiem jak to ustawić - tzn. co wpisać w szablonie strefy DNS aby virtualmin podmienił ten tekst własnie wygenerowanym w postaci YYMMDDnn serialem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach