plukas 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 Pilnie poszukuje dobrej oferty na serwer. Najlepiej gdyby byl to hosting, ale na serwerze z łączem 1Gb/s Transfer miesięczny 100Gb Przestrzeń dyskowa 1Gb Obsługa PHP5 Dostęp FTP wystarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emilek 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 Jaka kwota do wydania? Może spróbować VPS w ionic.pl lub statnet.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
conra 10 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 Witaj, można prosić więcej szczegółów? Dlaczego aż taka przepustowość i co chcesz trzymać na serwerze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plukas 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 Na ionic.pl widze że są na łączch 100Mb/s tylko Kwota do wydania, hmm tyle ile będzie potrzeba ale oczywiście szukam konkurencyjnej oferty Zastanawiam się nad kimsufi.pl 4XL Najważniejsze jest łącze, w tej chwili mam kilka hostingów po 100Mb z az.pl, testowałem tez RPS z ovh.pl (z rps mega nie zadowolony jestem) Chciałbym kupić jeden albo 2 najlepiej hostingi postawione na serwerze z łączem 1Gb/s Ewentualnie kilka hostingów ze słabszym łączem (ale na każdy oddielne a nie współdzielone) edit: na serwerze będzie stronka skrypt, zajmie z 50Mb max, i maxsymalnie skrypt będzie pracował po 5-6 godzin dziennie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 Naprawdę przewidujesz aż taki ruch, że potrzebne będzie łącze 1Gbit? Może wystarczy 100Mbit, ale nie zaśmiecone? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
conra 10 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 Może u najdmena zakupisz? najdmen.pl łącze 1gb/s Transfer 1000Gb po przekroczeniu transferu 10mb/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plukas 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 Łącze 100Mb nie wystarczy wiem bo mam teraz w sumie 5 takich i nadal za mało pozatym już to obliczyłem Na stronie najdmen.pl nigdzie nie widze oferty z 1Gb a ciekawie piszesz bo 1000Gb nie przekrocze miesięcznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 Łącze 100Mb nie wystarczy wiem bo mam teraz w sumie 5 takich i nadal za mało pozatym już to obliczyłem Na stronie najdmen.pl nigdzie nie widze oferty z 1Gb a ciekawie piszesz bo 1000Gb nie przekrocze miesięcznie Śmiem twierdzić, iż przesadzasz - są projekty które lecą np. 90/90 ale małe szanse żebyś tyle zrobił na vpsie czy sharedzie Jedynie OVH się nie przyczepia jak na razie do tak sporego wysycenia łącza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plukas 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 Czyli co nic lepszego niż ovh nie znajde? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 Czyli co nic lepszego niż ovh nie znajde? Jeśli chodzi o przepustowość to mają świetny stosunek cenowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plukas 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 Odnośnie kimsufi 4XL używał ktoś z was tego serwera? Rzeczywiście to łącze ma 1Gb downloadu? Warto skorzystać z tej oferty? Czy raczej lepiej wyjde kupując 10 hostingów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 lacze 1Gb/s i transfer miesięczny 100Gb ? do czego to potrzebujesz bo wg mnie wystarczy 100Mb/s. Przy takim transferze zwykly klient nie zauwazy roznicy w szybkosci miedzy 1Gb/s a 100Mb/s Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plukas 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2009 Poprostu potrzebuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2009 Czy raczej lepiej wyjde kupując 10 hostingów? Na 10 hostingach, to co najwyżej 20mbps uciągniesz. Liczyłeś chociaż te mbps? Jeśli tak, to czym? Poprostu potrzebuje Hmmm http://www.ovh.pl/produkty/hg_2009_bestof.xml > Unmetered > 1gbps > 5853,56 zł ( ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2009 Poprostu potrzebuje Po prostu nie masz pojęcia o czym piszesz. Jeśli miałeś hosting shared, to więcej wątpię byś potrzebował więcej niż 10 Mbitów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2009 On to chyba na botneta potrzebuje .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateo 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2009 Może u najdmena zakupisz?najdmen.pl łącze 1gb/s MSPANC jak podepne lacze 1mbit switchem 1gbit to jest to lacze gigabitowe ? i co ciekawe firmy z polskiej czolowki wykorzystują lacza w wymiarze setek mbit a tu jeden klient chce gbit dla mnie to dziwne a tu przykładowy wykres: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2009 Napisz do OVH żeby Ci sprzedali serwer z dedykowanym 1Gbit i będzie po problemie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach