regdos 1848 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2009 Na jednym z serwerów klienta wysyła regularne mailingi (w pełni legalne, spersonalizowane, do onetu idzie max 6000 na dobę) i niestety przy dostarczaniu poczty na serwery onetu po pewnym czasie wiadomości zostają w kolejce exima w komunikatem 2009-06-23 09:51:23 SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<.....@op.pl>: host mx.poczta.onet.pl [213.180.138.18]: 452 4.5.2 Przekroczony limit ilosci wyslanych maili, sprobuj pozniej [MF] / Too many mails in one go! Try again later [MF] 2009-06-23 09:51:23 .....@op.pl R=lookuphost T=remote_smtp defer (-44): SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<mangos@op.pl>: host mx.poczta.onet.pl [213.180.138.18]: 452 4.5.2 Przekroczony limit ilosci wyslanych maili, sprobuj pozniej [MF] / Too many mails in one go! Try again later [MF] Wysyłka działa w ten sposób, że maile są kolejkowane w mysql-u a potem z crona co 1 minutę następuje wysyłka paczki 100 maili poprzez mail() z php. Korensponduje w onetem w tej sprawie i aktualnie nastąpiła sytuajca patowa ponieważ Panowie z onetu chcą żeby: "(...) prosimy o dostosowanie wysyłki do wytycznych 60 paczek, każda po 100 maili co 5 sekund lub też 120 paczek, każda po 50 adresów, w odstępach również w odstępach 5 sekundowych(...)" tylko mam problem jak to zrealizować bo cron ma rozdzielczość 1 minutę (Panom z onet-u nie pasuje ta 1 minuta chca koniecznie co 5 sekund - na mój rozum sytuacja co 1 minute jest lepsza nić co 5 sekund) mogę z poziomu skryptu php puścić 100 maili, odczekać 5 sekund i znowu ale w sumie to nie wiem czy skutek będzie OK, bo wysyłka 100 maili z php też coś trwa. Mieliście może taki problem z onetem ? Macie może pomysł rozwiązania tego problemu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dan 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2009 Na jednym z serwerów klienta wysyła regularne mailingi (w pełni legalne, spersonalizowane, do onetu idzie max 6000 na dobę) i niestety przy dostarczaniu poczty na serwery onetu po pewnym czasie wiadomości zostają w kolejce exima w komunikatem 2009-06-23 09:51:23 SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<.....@op.pl>: host mx.poczta.onet.pl [213.180.138.18]: 452 4.5.2 Przekroczony limit ilosci wyslanych maili, sprobuj pozniej [MF] / Too many mails in one go! Try again later [MF] 2009-06-23 09:51:23 .....@op.pl R=lookuphost T=remote_smtp defer (-44): SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<mangos@op.pl>: host mx.poczta.onet.pl [213.180.138.18]: 452 4.5.2 Przekroczony limit ilosci wyslanych maili, sprobuj pozniej [MF] / Too many mails in one go! Try again later [MF] Wysyłka działa w ten sposób, że maile są kolejkowane w mysql-u a potem z crona co 1 minutę następuje wysyłka paczki 100 maili poprzez mail() z php. Korensponduje w onetem w tej sprawie i aktualnie nastąpiła sytuajca patowa ponieważ Panowie z onetu chcą żeby: "(...) prosimy o dostosowanie wysyłki do wytycznych 60 paczek, każda po 100 maili co 5 sekund lub też 120 paczek, każda po 50 adresów, w odstępach również w odstępach 5 sekundowych(...)" tylko mam problem jak to zrealizować bo cron ma rozdzielczość 1 minutę (Panom z onet-u nie pasuje ta 1 minuta chca koniecznie co 5 sekund - na mój rozum sytuacja co 1 minute jest lepsza nić co 5 sekund) mogę z poziomu skryptu php puścić 100 maili, odczekać 5 sekund i znowu ale w sumie to nie wiem czy skutek będzie OK, bo wysyłka 100 maili z php też coś trwa. Mieliście może taki problem z onetem ? Macie może pomysł rozwiązania tego problemu ? W php sleep(5) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2009 W php sleep(5) ? Tak mam zamiar dzisiaj w nocy zrobić przy kolejnej wysyłce. Zobaczymy efekt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2009 W php sleep(5) ? muszą wszyscy tak dużo cytować? Myślicie za baza i serwer z gumy jest? :F ssry za OT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach