Marek607 655 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2009 Witam. Mam nietypowy problem. Mianowicie hcę przekierować nowo kupiona domenę .pl na DNS-y domeny .eu. Podczas przekierowania wyskakuje mi błąd: Host nie należy do strefy obsługiwanej przez system i jego nazwa nie jest rozwiązywalna w DNS Czy Można temu jakoś zaradzić?? 2) czy lepiej kupić domenę .pl z gorszą nazwą np. www.phpfusionsite.pl czy com.pl ale lepszą ( tzn łatwiej rozpoznawalną)www.phpfusion.com.pl To jest tylko przykład - domena służyła by jako centrum informacji o skrypcie do prowadzenia strony . 3) Lepiej uzywać polskich nazw czy angielskich w nazwie domeny?? tzn www.centrumphpfusion.pl czy www.phpfusioncenter.pl Prosze o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2009 Witam.Mam nietypowy problem. Mianowicie hcę przekierować nowo kupiona domenę .pl na DNS-y domeny .eu. Podczas przekierowania wyskakuje mi błąd: Host nie należy do strefy obsługiwanej przez system i jego nazwa nie jest rozwiązywalna w DNS maialem ten sam problem z DNSami w domenie .com ktora to kupilem w www.rejestracjadomen.pl. W moim wypadku pomogl kontakt z obsluga tej firmy i po ich pomocy wszysto zaczelo dzialac OK. Gdzie kupiles domene .eu? Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2009 też w rejestracjadomen.pl Żeby to jeszcze był z nimi dobry kontakt....... strone dopiero po 4 dniach od opłacenia faktury mi wlączyli....... ( cos ich ,,automatyczny system komputerowy" nie dziala) ;/ A potrafi mi ktoś doradzić odnosnie pkt 2 i 3?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przemysław Kozłowski 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2009 2) prostrze znaczy lepsze, czyli 2 opcja 3) jesli twoi klienci maja byc w PL, to nazwa rowniez powinna byc 'bardziej' PL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2009 I teraz jestem głupi i nie wiem co zrobic........... Więc napisałem do nich: Witam.Owszem domena jest zarejestrowana ale pojawił się nowy problem, mianowicie nie moge zmienić DNS-ów na własne czyli: ns1.adminek.eu ns2.adminek.eu Komunikat jaki się pokazuje to: Host nie należy do strefy obsługiwanej przez system i jego nazwa nie jest rozwiązywalna w DNS odpowiedź Witam serdecznie, Niemożność wydelegowania domeny na wskazane DNS-y wynika z braku dostępu z serwera nazw do wskazanych adresów. Adres: ns1.adminek.eu powinien być widoczny w sieci, oraz poprawnie skonfigurowany. Więc znowu pisze że: ns1.adminek.eu jest widoczny w sieci i poprawnie skonfigurowany, działa pod nim strona www.adminek.eu odsyłam do linka http://whois.domaintools.com/adminek.eu Gdzie również pisze że: Nameservers: ns1.adminek.eu (94.23.90.123) ns2.adminek.eu (94.23.90.123) poza tym domena adminek.eu jest zakupiona u Was. i dostalem taką odpowiedź na którą nie umiem odpisać............. Witam serdecznie, Procedura zmiany delegacji polskich domen rozpoczyna się fingowaniem przyszłego, nowego dns-u. W Pana przypadku ns1.adminek.eu nie daje się spingować. Ktos pomoże?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2009 I teraz jestem głupi i nie wiem co zrobic Na początek poprawić to: C:\Users\Konrad>ping ns1.adminek.eu Żądanie polecenia ping nie może znaleźć hosta ns1.adminek.eu. Sprawdź nazwę i ponów próbę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2009 A może powiesz jak to zrobić?? W DA mam ustawione tak: a dns-y domeny www.adminek.eu ustawione są tak: I strona działa.... Gdzie jest błąd?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2009 Dodaj do strefy DNS w DirectAdminie rekordy ns1/ns2 A adres.ip Bo domena jest wydelegowana na samą siebie przez glue recordy, a NS na twoim serwerze skonfigurowanych ich nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 Chciałem zmienić teraz na polskie dns-y i ciągle nic Z poziomu resellera: Statystyki resellera Nameserwery (serwery nazw) i z poziomu uzytkownika Zarzadzanie DNS-ami Co jest źle?? Dlaczego nie znajduje hosta przy pingowaniu ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2009 Wpisy NS na ostatnim screenie - ns1.ovhost.pl i ns2.ovhost.pl . Teoretycznie może być to przyczyna ale nie sądzę, na pewno dobrze podałeś IP w panelu domeny ? Najlepiej napisz do Pana z ovhost, chwaliłeś ich za dobry support to z pewnością pomoże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2009 Wpisy NS na ostatnim screenie - ns1.ovhost.pl i ns2.ovhost.pl . Teoretycznie może być to przyczyna ale nie sądzę, na pewno dobrze podałeś IP w panelu domeny ? Zmieniłem ale to nic nie dało........ Ip miałem już dodane. Po zmianie Najlepiej napisz do Pana z ovhost, chwaliłeś ich za dobry support to z pewnością pomoże Co z tego że mi zmieni jak i tak nie bede wiedzial jak to zrobić.. A poza tym to forum jest też od pomocy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach