user1 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2009 Witam Pytanie jak w temacie czyli jak mogę formalnie sprzedać swój amatorski serwis WebHostingowy ? Sprawa jest o tyle ułatwiona że już nie ma klientów (wszystkim skończył się już termin ważności konta). Co chcę sprzedać ? - domena 3-literówka, dość atrakcyjna moim zdaniem (cesja domeny - tu nie będzie problemu z formalnością) - Szablon serwisu oraz "oskryptowanie" - szablon zakupiony w teamplatemonster.com, grafika i treść wygląda naprawdę bardzo atrakcyjnie - najmocniejsza strona oferty - i tu mam zagwozdkę jak formalnie sprzedać szablon (moją pracę przy nim) ? czy bym musiał odszukać dokumenty które potwiedziły że szablon zakupiłem a nawet jeśli zakupiłem to wydaje mi się że nie mam prawa go odsprzedać a jedynie odsprzedać moją pracę przy nim. - Wynajęty serwer VPS - pewnie coś w stylu cesji praw wystarczy - Licencja na cPanel - można wykupić nową na nowego właściciela Sprzedanie nie będzie problemem ale jedynie te formalności no i na pewno jakaś umowa powinna (chyba) być, sama transakcja allegro nie wystarczy bo np podam kontrahentowi login i hasło na roota, on je zmieni --> powie że błędne hasło dostał i mamy "zagwozdkę" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2009 Witam Pytanie jak w temacie czyli jak mogę formalnie sprzedać swój amatorski serwis WebHostingowy ? Sprawa jest o tyle ułatwiona że już nie ma klientów (wszystkim skończył się już termin ważności konta). Co chcę sprzedać ? - domena 3-literówka, dość atrakcyjna moim zdaniem (cesja domeny - tu nie będzie problemu z formalnością) - Szablon serwisu oraz "oskryptowanie" - szablon zakupiony w teamplatemonster.com, grafika i treść wygląda naprawdę bardzo atrakcyjnie - najmocniejsza strona oferty - i tu mam zagwozdkę jak formalnie sprzedać szablon (moją pracę przy nim) ? czy bym musiał odszukać dokumenty które potwiedziły że szablon zakupiłem a nawet jeśli zakupiłem to wydaje mi się że nie mam prawa go odsprzedać a jedynie odsprzedać moją pracę przy nim. - Wynajęty serwer VPS - pewnie coś w stylu cesji praw wystarczy - Licencja na cPanel - można wykupić nową na nowego właściciela Sprzedanie nie będzie problemem ale jedynie te formalności no i na pewno jakaś umowa powinna (chyba) być, sama transakcja allegro nie wystarczy bo np podam kontrahentowi login i hasło na roota, on je zmieni --> powie że błędne hasło dostał i mamy "zagwozdkę" Ten post nie powinien tu się znaleźć.... Tyle sprzedawałeś nie legalnie a teraz nagle chcesz sporządzać umowę kupna sprzedaży? ehhh.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2009 Temat troche nie na miejscu Poza tym oferta sprzedaży krzaka to kiepska oferta, bo ludzie są już do niej przekonani. Lepiej wyrobić sobie własną porządną i legalną markę z dobrą opinią Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
user1 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2009 Każdy popełnia błędy ale najważniejszym jest próba wyprostowania tego. Temat troche nie na miejscu Poza tym oferta sprzedaży krzaka to kiepska oferta, bo ludzie są już do niej przekonani. Lepiej wyrobić sobie własną porządną i legalną markę z dobrą opinią Nie mówię że miałem jakąś złą opinię, mimo że to była amatorka pod względem formalnym to zawsze przykładałem się do pracy przy serwisie. Pytanie jest "jak legalnie sprzedać" a nie co było etc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2009 Witam Pytanie jak w temacie czyli jak mogę formalnie sprzedać swój amatorski serwis WebHostingowy ? Sprawa jest o tyle ułatwiona że już nie ma klientów (wszystkim skończył się już termin ważności konta). Co chcę sprzedać ? - domena 3-literówka, dość atrakcyjna moim zdaniem (cesja domeny - tu nie będzie problemu z formalnością) - Szablon serwisu oraz "oskryptowanie" - szablon zakupiony w teamplatemonster.com, grafika i treść wygląda naprawdę bardzo atrakcyjnie - najmocniejsza strona oferty - i tu mam zagwozdkę jak formalnie sprzedać szablon (moją pracę przy nim) ? czy bym musiał odszukać dokumenty które potwiedziły że szablon zakupiłem a nawet jeśli zakupiłem to wydaje mi się że nie mam prawa go odsprzedać a jedynie odsprzedać moją pracę przy nim. - Wynajęty serwer VPS - pewnie coś w stylu cesji praw wystarczy - Licencja na cPanel - można wykupić nową na nowego właściciela Sprzedanie nie będzie problemem ale jedynie te formalności no i na pewno jakaś umowa powinna (chyba) być, sama transakcja allegro nie wystarczy bo np podam kontrahentowi login i hasło na roota, on je zmieni --> powie że błędne hasło dostał i mamy "zagwozdkę" podaj adres pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2009 jakby ktoś był zainteresowany założeniem biznesu to domena krzakohost.pl jest wolna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2009 Ja mam na sprzedaż - mamkrzaka.pl . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2009 Tak piszecie piszecie... a jaki interes z tego będzie miała firma która to "kupi" skoro to tylko vps, szablon strony no i domena..? Ale to już chyba szybciej byś pchnął samą domenę jeżeli jest tego warta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2009 Ja mam na sprzedaż - mamkrzaka.pl . jaka cena ? może otworze nowy serwis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach