kjpp 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2009 Witam! Po raz kolejny muszę prosić Was o radę. Mam taki oto dylemat, potrzebuje jeden niskobudżtowy serwerek. Zastanawiam się nad: OVH.pl Procesor Intel Xeon Quad 4x 2.66+ GHz 12 MB L2 - FSB 1333 MHz 45nm Wirtualizacja: VT Architektura 64 bits Pamięć RAM 8 GB DDR2 Dysk twardy 2x 750 GB Rodzaj dysku SATA2 - RAID 1 HARD hetzner.de Intel® Core™ i7-965 Quadcore incl. Hyper-Threading Technology * RAM 12 GB DDR3 RAM * Hard discs 3 x 1500 GB SATA-II HDD (Software-RAID 5) * NIC 1 GBit OnBoard * Backup Space 100 GB * Traffic Unlimited* Cena jest powiedzmy zbliżona. Mam dwa pytania. 1. Która serwerowania będzie lepsza? 2. Który procek jest lepszy? Prosiłbym o w miarę możliwości uzasadnienie odpowiedzi Z góry dzięki kjpp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2009 Procesor to nie wszystko. I ja bym wziął i7, ponieważ tam masz szybsze pamięci DDR3. Choć i tak w obydwu przypadkach wąskim gardłem będzie dysk twardy, a tego sie nie przeskoczy :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2009 Ja bym brał w Hetzner, bo występuje tam niższy stopień przesiąknięcia żalem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2009 Hetzner, w ovh 3ware... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malcolm_x 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2009 No i raid5 z 3 dysków będzie nieco szybszy do odczytu niż raid1. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2009 Po 5 miesiącach w hetzner jesteś na +130zł/miesiąc, masz lepszy procesor, więcej ramu (DDR3), i 3TB pojemności dyskowej więcej oraz serwerownie o lepszej opinii. Na plus OVH transfer. Jakby nie patrzeć na to równanie wygrywa hetzner. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach