Sirjus 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2005 Witam! Z góry chciałbym przeprosić, jeśli ktoś już taki temat założył - szukałem podobnego i nic nie znalazłem. Mam pytanie dotyczące wykupienia serwera VPS w firmie corevps.com. Dokladnie chodzi mi o sposob platnosci danej firmie, wiem iz wiele osob tutaj placilo za uslugi internetowe firmom zagranicznym, jednak ja tego nigdy nie robilem. Czy mam zamienic pieniadze na dolary i wyslac na poczcie czy platnosc realizuje sie w inny sposob? Przepraszam, ze pytam o cos, co dla wielu jest oczywiste, ale mam nadzieje ze na tym forum noob rowniez znajdzie pomoc. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przemysław 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2005 w większości zagranicznych firm płacisz przy użyciu karty kredytowej. W niektórych przy pomocy PayPal... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sirjus 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2005 Hm, a jesli takowej karty nie posiadam to jest jakas mozliwosc wplaty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przemysław 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2005 niektóre firmy akceptują Western Union. Ewentualnie w kilku bankach jest możliwość dokonania przelewu zagranicznego. Ale najprościej będzie jeśli poprosisz o pomoc kogoś znajomego kto posiada kartę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sirjus 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2005 Rozumiem, wiec bede musial napisac do corevps.com i zapytac o mozliwosci zaplaty. Ja posiadam niestety zwykla karte bankowa, wiec bede musial sobie inaczej poradzic. Wielkie dzieki za pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przemysław 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2005 a w jakim banku masz konto ? Bo jeśli mBank to pomyśl nad zamówieniem eKarty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sirjus 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2005 Moj bank to PKO SA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prace 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2005 Moj bank to PKO SA. no to konto inteligo i placisz zwykla karta debetowa, ktora otrzymasz za darmow - to jedna z niewielu kart na naszym rynku z odblokowanymi platnosciami zdalnymi, co oznacz ze bez problemu mozesz nia placic w internecie, weryfikowac paypala ta karta itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartos 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2005 Moj bank to PKO SA. no to konto inteligo i placisz zwykla karta debetowa, ktora otrzymasz za darmow - to jedna z niewielu kart na naszym rynku z odblokowanymi platnosciami zdalnymi, co oznacz ze bez problemu mozesz nia placic w internecie, weryfikowac paypala ta karta itp Inteligo nalezy do PKO BP a nie do PeKaO S.A Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2005 Jestem na prawie przekonany, ze @Sirjus piszac "PKO SA", mial na mysli PKO BP S.A. (Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna), a nie Pekao S.A. (Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna). § 21. Bank działa pod firmą Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna. 2. Bank może używać skrótu firmy Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A., PKO Bank Polski S.A. oraz PKO BP S.A. § 21. Firma Banku brzmi: "Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna". 2. Bank posługuje się skrótem firmy: "Bank Pekao S.A." Inna sprawa, ze nie widze czym tu sie chwalic, bo oferta zarowno jednego jak i drugiego nie zachwyca ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2005 Ece tez chcialem o tym napisac, ale nie chcialo mi sie sprawdzac co jest czym respect ja uzywam eKONTA w mBanku.. z rozszerzeniem eKARTA.. i dobrze dziala, choc 20zl rocznie bodajze mnie to rozszerzenie kosztuje.. ale domenki z USA za 9 dolców haczę że luz pozdr i dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sirjus 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2005 Mialem na mysli to co napisalem czyli PKO SA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2005 Mialem na mysli to co napisalem czyli PKO SANigdy nie widzialem/slyszalem, zeby ktos uzywal takiego skrotu. Albo jest to po prostu PKO (ew. PKO BP), albo Pekao S.A. (czyli fonetycznie PKO SA wlasnie). Szczerze mowiac nadal mozna miec watpliwosci, o jaki bank Ci chodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sirjus 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2005 Jesli chcesz miec watpliwosci, to je masz. Nierozumiem Twojego toku myslenia, jesli chcesz moze to byc Pekao es-a, moge tez niechcec placic za VPS tylko za FauPeEs. Totalny off-top sie zrobil. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
radh_ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2005 zaplacic mozesz na kilka sposobow: - karta kredytowa - najwygodniejszy sposob, - karta do platnosci internetowych mozna ja dostac chyba bez wiekszych problemow w mbanku lub inteligo, - przelew ale nie w kazdym banku mozna zlecic przelewy zagraniczne, druga rzecz to takie przelewy sa zazwyczaj drogie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach