ddluk 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2009 Poszukuję serwer do backupu danych. Wymagania: - Pojemność - 5 GB lub więcej - Dostęp ssh - TAK - Dostępny rsync - TAK Nie potrzebuje nic więcej poza dostępem do ssh i możliwością odpalenia rsynca. Z góry dziękuję za propozycję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2009 Polecam zapomnieć o współdzielonych rozwiązaniach i wziąć jakiegoś taniego VPSa (np. z budgetvps.pl czy active-hosting.pl). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ddluk 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2009 No właśnie mam server vps w budgetvps.pl na którym wszystko stoi. Zastanawiałem się może nad jakąś indywidualną ofertą bo poza tym backupem nie potrzebuję tam nic więcej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2009 To jak dużo płacisz w budget, że szukasz jeszcze taniej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ddluk 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2009 Ale ja nie szukam serwer produkcyjnego - takowy jest właśnie na budgetvps.pl. Szukam czegoś by móc trzymać tam backup z tego vpsa(budgetvps.pl) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2009 To kup taniego VPS choćby w DE i po problemie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2009 przeciez budgetvps oferuje backup ftp na innej maszynie niż Twoja... po co Ci coś więcej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2009 Bo nie wierzymy w ten backup i lepiej mieć oprócz niego także swój. ddluk miał backup na serwerze u mnie w domu, ale od 13 maja dysk jest w naprawie i nie chcą go odesłać :/ więc pozostał na lodzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2009 Ja rozumiem tanie rozwiązania, sam nie szaleję z jakimiś super wypasami za olbrzymią kasę, ale skoro VPSa budgetvps.pl traktujesz jako maszynę produkcyjną z zawartością na tyle istotną, że musisz ją backupować na zewnętrzną maszynę, to już troszkę przesadziłeś z oszczędnością. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ddluk 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2009 Wychodzę z założenia, że trzeba robić backup wszystkiego. @crazyluki Oferuje ale na chwilę obecną w panelu zarządzania maszyną ta opcja jest nieaktywna. A backup przez ftp to nie to samo co nadmiarowa kopia, generuje się większy ruch i co backup trzeba zgrywać wszystko od nowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2009 ddluk: napisz do supportu, ja po jakimś czasie dostałem dane do logownia na ftp i wszystko działa;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach