Checq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2009 Witam. Na wstępie zaznaczę, że z vps nie miałem jeszcze nic do czynienia. Przez dłuższy czas zamierzam kupić vps. Na początku chciałem logout.pl ale po przeczytaniu wielu tematów szybko zrezygnowałem. Teraz jest to webh.pl a dokładnie opcja Medium. http://webh.pl/index.php?cmd=svps Jednak martwi mnie transfer miesięczny, mam nadzieję, że można wykupić większy. O stawianiu serwerów CS wiem tyle, co napisane jest na logout.pl i tu nasuwa się drugie pytanie, czy trzeba będzie postawić też FTP? Jeżeli ktoś orientuję się, co dokładnie trzeba zrobić by postawić taki serwer niech odpowie. Serwer będzie przeznaczony do mini-serwerowni klanowej (2 serwery max). Chcę kupić VPS, ponieważ jest to duuużo bardziej opłacalne od kupna w zwykłej serwerowni. Tak, więc mam pytanie ile mógłbym wyciągnąć slotów liczę chociaż na 24-26 slotów i jeżeli ktoś bardzo dużo wie o stawianiu serwera CS 1.6 prosiłbym o kontakt, najpierw w temacie potem ewentualnie GG. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2009 W Webh na VPS chyba nie można stawiać serwerów gier, a jak wogóle można, to obcinają transfer o połowę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Checq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2009 A to szkoda a może znasz coś w takiej cenie godne polecenia ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2009 Witam, informuję, że możemy zrobić dla Pana wyjątek. Może Pan uruchomić serwer gry, za 50% swojego transferu. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Checq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2009 Dziękuję na razie zastanawiam się nad różnymi opcjami możliwe jest że wybiorę tą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Logout.pl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2009 Witam. Na wstępie zaznaczę, że z vps nie miałem jeszcze nic do czynienia. Przez dłuższy czas zamierzam kupić vps. Na początku chciałem logout.pl ale po przeczytaniu wielu tematów szybko zrezygnowałem. A to ciekawe co o nas się pisze, muszę się temu przyjrzeć Tak, więc mam pytanie ile mógłbym wyciągnąć slotów liczę chociaż na 24-26 slotów i jeżeli ktoś bardzo dużo wie o stawianiu serwera CS 1.6 prosiłbym o kontakt, najpierw w temacie potem ewentualnie GG. Taki serwer może "zjeść" około 200G transferu, a więc logout.pl ;-) Za 78 PLN będziesz miał 300G transferu i porządny procek do dyspozycji http://logout.pl/?show=serwery_dla_graczy pozdr. Tom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Checq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2009 Właśnie przypomniało mi się o tym transferze także odpadają tamte :/. Jednak może ktoś poleci coś tańszego od logout.pl (Tylko dla tego, że chce na początek czegoś spróbować nie chciałem wydawać od razu takiej sumy;) ), a zarazem z dużym transferem, tym razem wystarczy mi jakieś 18 slotów lub trochę mniej. Jeżeli jednak wybiorę logout.pl mam pytanie, czy można liczyć na pomoc z Pana strony, nie chodzi o instalację, ponieważ jest opisana, ale o ewentualne pytania. Jestem całkiem zielony w tych tematach, ale zawsze lubię zrobić coś samemu i zapamiętać to do końca życia niż prosić, żeby ktoś mnie wyręczył i jemu będę przypisywał zasługi. Tak więc takie pytanie nie na temat- Jak wejść w dany folder (kiedy już jestem w Putty i czy w ogóle trzeba wchodzić, zawsze sprawia mi to trudność) pracowałem tylko na darmowym pewnie większość wie o co mi chodzi (pipni). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Logout.pl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2009 Ciężko jest kupić vpsa z niskim pingiem i dużym transferem w tańszej cenie. Co do pomocy, tak jak najbardziej. pozdr. Tom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Checq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2009 Wiem niestety muszę się z tym liczyć. Przeanalizuję ofertę i mam pytanie czy serwer prywatny używa dużo mniej transferu od publika (chodzi o całkowicie czysty serwer prywatny) i proszę o dokładną ilość gb lub mb na dzień dla serwera ok 16-18 slotów prywatny. Jak widać zostaje mi tylko to chociaż serwer prywatny można by zrobić, ale raczej słabiej się opłaca z tego co wiem. A teraz pytanie które zadałem w tamtym temacie po zedytowaniu. Jestem całkiem zielony w tych tematach, ale zawsze lubię zrobić coś samemu i zapamiętać to do końca życia niż prosić, żeby ktoś mnie wyręczył i jemu będę przypisywał zasługi. Tak więc takie pytanie nie na temat- Jak wejść w dany folder (kiedy już jestem w Putty i czy w ogóle trzeba wchodzić, zawsze sprawia mi to trudność) pracowałem tylko na darmowym pewnie większość wie o co mi chodzi (pipni). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2009 A może nie to forum? Omg :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach