R@fi 64 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2009 Witam ja mam takie pytanie jaką komendą można sprawdzić ile mam zajetego miejsca na dysku poprzez SSH?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2009 df Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2009 A w directAdmin nie jest napisane ? (masz chyba wgrane z tego co pamiętam) http://IP:2222/CMD_ADMIN_STATS albo na rocie jak już tak bardzo chcesz: i tak jak napisał krokodyl df ale wyświetli Ci w % i K musisz sobie przeliczyć na MB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2009 i tak jak napisał krokodyl df ale wyświetli Ci w % i K musisz sobie przeliczyć na MB -h i będzie czytelnie dla ludzia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2009 A żeby określić ile dany katalog zajmuje wpisz: du -hs adres_lokalizacji np. du -hs /home Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wielokropek 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2009 Ja jeszcze polecę konsolowy programik ncdu, który pozwoli się rozeznać, co zajmuje najwięcej miejsca ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach