Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2009 Witam. Widze że w hetznerze nie ma zbyt wielkiego wyboru w dystrybucjach a chodzi mi głównie o Gentoo x64 i FreeBSD 7.2 x64, na serwerze EQ4. Pisałem do nich maila i dowiedziałem się że jest możliwość instalacji Gentoo. A do FreeBSD potrzebuje obrazu ISO. Dopisali także że nie testowali tych dwóch systemów. Może ktoś już instalował tam te systemy? Dobrze by było jakby działały bez problemów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2009 Witam.Widze że w hetznerze nie ma zbyt wielkiego wyboru w dystrybucjach a chodzi mi głównie o Gentoo x64 i FreeBSD 7.2 x64, na serwerze EQ4. Pisałem do nich maila i dowiedziałem się że jest możliwość instalacji Gentoo. A do FreeBSD potrzebuje obrazu ISO. Dopisali także że nie testowali tych dwóch systemów. Może ktoś już instalował tam te systemy? Dobrze by było jakby działały bez problemów W sumie jak weźmiesz kernel od hetznera, rescue + ewentualnie lara to Gentoo do zrobienia Co do FreeBSD to wiem że jeden z moich klientów sobie instalował - nawet widziałem kiedyś w googlach poradnik strikte do hetznera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2009 może na początek postawie tamtejszego Debiana i sprawdze co to za sprzęt tam siedzi.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2009 Nie wiem po co komu gentoo na serwerze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2009 a po co nie? mam na 3 serwerach gentoo i jestem zadowolony. działa bardzo dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach