p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2009 seagate najlepsze potem WDNajwydajniejsze != najlepsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2009 ranking określa wydajność i bezawaryjność jak widać seagate wygrywa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2009 Bezawaryjność ? To ten test trwał kilka miesięcy / lat ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2009 pod uwagę została brana niezawodność MTBF danej serii dysków Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2009 Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że w przypadku Segate mamy totalną loterię. Natomiast z Hitachi jest najmniej problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2009 My z kolei w serwerach z wersjami serwerowymi Seagate nie mieliśmy żadnych problemów, z Desktopowymi zdarzały się i tak w zeszłym tygodniu drugi raz wysyłałem do naprawy dysk klienta, który nagle stwierdził, że nie będzie wykrywany przez bios (poprzednia przyczyna odesłania identyczna). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2009 Hitachi nie jest jakoś szczególnym dyskiem. Gdy chodzi o mnie zawsze miałem dyski WD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2009 Cóż, Hitachi jest jedną z dwóch firm która w całości jest w stanie zrobić dyski w własnych fabrykach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2009 Ja mogę powiedzieć że od strony serwisu komputerowego najwięcej "wraca" dysków seagate, potem wd i na końcu samsung (patrząć na porównywalną ilośc sprzedanych dysków). Seagate pierw wracały ze względu na błędy firmware ale teraz też wracają z podobnymi objawami pomimo że są to już nowe, których teoretycznie nie powinien dotknąć w/w problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2009 Hitachi nie jest jakoś szczególnym dyskiem. On nie ma być szczególny on ma być dobry, potwierdzam może i nie jest tak wydajny. Ale mało awaryjny w porównaniu do seagate/samsunga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach