Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2009 Witam. Mam vps w ncgroup.pl Dostałem go wraz z panelem HyperVM. Więc założyłem w nim vpsa, wszystko śmiga itp. Teraz przedłużyłem go, jednocześnie zwiększając ilość cpu i ramu. W oknie głównym hypervm mam dobre parametry ramui cpu. Jednak kiedy wejdę w konfigurację mojego vps, widnieją tam stare parametry. Czy fizycznie, posiada on dalej te stare parametry, czy tylko w panelu pokazuje a w rzeczywistości korzysta już z pełnych. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2009 Witam. Mam vps w ncgroup.plDostałem go wraz z panelem HyperVM. Więc założyłem w nim vpsa, wszystko śmiga itp. Teraz przedłużyłem go, jednocześnie zwiększając ilość cpu i ramu. W oknie głównym hypervm mam dobre parametry ramui cpu. Jednak kiedy wejdę w konfigurację mojego vps, widnieją tam stare parametry. Czy fizycznie, posiada on dalej te stare parametry, czy tylko w panelu pokazuje a w rzeczywistości korzysta już z pełnych. Pozdrawiam Witam. Niech Pan zrobi restart VPS a, jeżeli to nic nie zmieni to pisać do usługodawcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2009 Reboot nic nie daje, dalej stare parametry. Jutro będę dzwonił. Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł poza reinstalacją? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2009 cat /proc/cpuinfo cat /proc/meminfo ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2009 ? I pupa, pokazuje te stare. Zostaje opierniczyć kolejny raz ncgroup.pl albo reinstal. :/ Ok, rozmawiałem z adminem, załatwił to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2009 Sprzedali Ci powietrze. Bardzo ciekawe ilu nie potrafi się upomnieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Network Communication 8 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2009 Sprzedali Ci powietrze. Bardzo ciekawe ilu nie potrafi się upomnieć. Górskie czy to z nad morza ? To morskie ma chyba więcej jodu. Klient wykupił niższy pakiet a po pewnym okresie zdecydował się na większy. Parametry konta zostały zmienione na wyższy pakiet. Pozostały do zmiany parametry samego serwera VPS ( który jest zakładany samodzielnie przez klienta ). Klient może dokonać tego z poziomu panelu. W tym przypadku pomogliśmy jedynie klientowi w "klikologii" tak aby serwer VPS także miał ustawione większe zasoby. Tak więc Tomi teorie spiskowe raczej nie mają tutaj zastosowania. Pozdrowienia ze słonecznej Łodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2009 Było dokładnie tak jak Pan Przemek pisze. Po prostu nie mogłem znaleźć tej opcji w panelu, dlatego zapytałem tutaj. Sprzedali Ci powietrze. Bardzo ciekawe ilu nie potrafi się upomnieć. W NCGroup jestem od półtora miesiąca, żadnych problemów. Dokładnie wszystko sprawdziłem, jak najbardziej dostałem odpowiednią konfigurację. Wina była w sumie moja, nie mogłem znaleźć opcji aby to zmienić. Na szczęście nawet o teoretycznie późnej porze(ok 21.30), dodzwoniłem się i już o 22 wszystko hulało. Pozdrowienia ze słonecznej Łodzi. Oj nie takiej słonecznej, dziś deszczyk a do tego pochmurno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach