k-meal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2009 witam, troche sie juz pogubilem. jesli skonczyl sie czas waznosci domeny, wlasciciel nie przedluzyl umowy i przechwycil ja jakis serwis (np. dropped.pl czy mapadomen.pl), to domena trafia na aukcje. co sie dzieje, jesli nie bedzie zadnych ofert? domena trafia do puli wolnych domen i kazdy moze ja zarejestrowac czy przez co najmniej rok jest ona w posiadaniu firmy, ktora ja przechwycila? rozumiem, ze jesli beda oferty w aukcji, to po zaplaceniu ceny, ktora licytacja sie zakonczyla, domena przechodzi na nas i rejestrujemy ja u dowolnego operatora? pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2009 Domeny do przechwycenia pierw są dodawane do przechwycenia przez zainteresowanego (a raczej rezerwowane) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k-meal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2009 nie wiem czy dobrze rozumiem. kolega zrezygnowal z domeny zarejestrowanej bezposrednio w nasku. od dzis miala ona byc dostepna do rejestracji, jednak od razu przejal ja inny serwis. czyli ktos byl nia zainteresowany? wydawalo mi sie, ze wszystkie domeny z nasku sa "z automatu" przjmowane przez take serwisy. pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2009 nie wiem czy dobrze rozumiem. kolega zrezygnowal z domeny zarejestrowanej bezposrednio w nasku. od dzis miala ona byc dostepna do rejestracji, jednak od razu przejal ja inny serwis.Domena została zarejestrowana czy tylko zarezerwowana? (sprawdź we whois) czyli ktos byl nia zainteresowany?Możliwewydawalo mi sie, ze wszystkie domeny z nasku sa "z automatu" przjmowane przez take serwisy.Raczej pierw automatycznie rezerwowane (14dni) przez automaty, a jak się z domeną nic nie będzie działo (np nie trafi na aukcję) to wraca do wolnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k-meal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2009 "oczekuje w kolejce na rejestrację " - takie jest info. jako rejestrator widnieje Domaka LLC, czyli mapadomen.pl na ich stronie jeszcze nie ma tej domeny na aukcji, ale mozna ja bylo rejestrowac od dzisiaj, wiec pewnie jeszcze za wczesnie. pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2009 hehe odkopię temat. Miałem domenę PL ze swoim nazwiskiem. Nie używałem jej - jedynie do umieszczania fotek dla znajomych. Potem usuwałem pliki. Nigdzie nie pozycjonowana, promowana, itp. Nie opłaca mi sie jej przedłużać... wolałem poczekać aż wygaśnie i będzie ponownie można było ja zarejestrować :] Termin wygaśnięcia upływał 29 czerwca ok 13:30. Wchodzę po tej godzinie, aby ją ponownie wykupić, a tu okazało się, że została wykupiona! Domala LLC Domala LLC 16192 Coastal Highway, Lewes, DE 19958, USA info@domala.com +01.3607171507 Wszystkie domeny "zarezerwowane" oni wykupują, czy można jeszcze liczyć, że zrezygnują i będę mógł spokojnie sobie wykupić "co moje"? B) Dla mnie ogólnie jaja jak kokosy, że tak niepopularne domeny ktoś chce kupować xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2009 Taki drobiazg: wykupiona czy zarezerowana? Obecnie chyba każda domena po wygaśnięciu jest automatycznie rezerwowana Odczekaj do zakończenia rezerwacji.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2009 Zarezerwowana. Jakby była wykupiona to po ptokach by było B) Rezerwacja trwa 14 dni? Kiedyś boty wykupili mi moją jedyną domenę na której sporo rzeczy trzymałem i pozycjonowałem (domowym amatorskim sposobem) - www.web24h.org opłacają już ją 3 rok z rzędu Że też im się to opłaca... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek17 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2009 obserwuj czy nie będzie aukcji Twojej domeny na MapaDomen.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k-meal 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2009 zapewne bedzie aukcja i za 30zl bedziesz mogl ja kupic. u mnie tak bylo. :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MichalSz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2009 Jeżeli zarezerwuje domenę to jaką mam pewność że ja przechwycę jeżeli ktoś jej nie opłaci ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2009 Jeżeli zarezerwuje domenę to jaką mam pewność że ja przechwycę jeżeli ktoś jej nie opłaci ? Dajesz do przechwycenia a więc Dropped próbuje jązarejestrować jakoe pierwszy: Nie przechwycisz jeśli: Ktoś ją odnowi ktoś ją szybciej zarezerwuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach