batonik 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2009 Witam mam zamiar zainstalować serwery gier Counter-Strike 1.6 na VPS-ie już mam Vps-a ale z tego co wiem to potrzebne jest FTP aby ściągnąć tam pliki gry a później odpalać itp. Czytałem że dobrym programem jest ProFtpd ale mam problem z jego zainstalowaniem ( zielony w sprawach instalacji FTP ) czy podałby mi ktoś instrukcję do instalacji tego programu na linuxie, aby można było robić użytkowników FTP. A jeżeli nie, to niech ktoś poda jakiś dobry program do takich rzeczy wraz z instrukcją aby to hulało zgodnie serwerem. Oraz powiedzcie jaką wersję linuxa wybrać w razie czego bo mam debian-4.0-i386-default Chodzi mi tylko o instalacja FTP na VPS-ie. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2009 http://www.howtoforge.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
batonik 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2009 A jakieś wersję polskie ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2009 Taki krótki toutorial.Po pierwsze zainstaluj File Zille po 2 zaloguj się jak na ftp tyle że w polu user pass wpisz nazwę użytkownika na vpsie tam gdzie ma stać cs lub inne badziewie następnie podaj adres ip alob domene i w polu port wpisz 22 jak pojawi się komunikat o kluczach naciśnij tak/yes w zależności od wersji językowej file zilli... gotowe bez instalacji ftp.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2009 Kurcze no chociaż wysil się i spróbuj sam się pobawić. Wszystko na tacy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2009 apt-get install proftpd Ale jeszcze przydało by się wiedzieć co to robi tak do końca ... i z czym zjeść plik konfiguracyjny. p.s. FTP to nie jedyna metoda "wrzucania" plików na serwer, podejrzewam że źródła serwera gry są gdzieś w necie więc man wget Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2009 @Najdmen przy poradnikach w necie nawet tak sie wysilac nie trzeba tam jest dokladnie opisane co wpisac jest dokadnie napisane, ze aby pobrac instalacyjke wpisz wget link itp. Takze 5 sekund w google i potem wystarczy tylko bezmyslnie wstukiwac w konsoli komendy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2009 Takze 5 sekund w google i potem wystarczy tylko bezmyslnie wstukiwac w konsoli komendy No to życzę zdrowia ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grzyb3k 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2009 Wystarczy dobrze poszukać . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2009 Wystarczy dobrze poszukać . Nie chodzi do jasnej ciasnej o szukanie czy o pisanie komuś krok po kroku. A o własną inwencję i chęć nauki ! W końcu jak coś się posypie to co ręce do boga ? A jak będzie chęć nauki i samozaparcie to i kiedyś będzie owocować dobrym działaniem usług na maszynie. Napisałem jak zainstalować i zwróciłem uwagę co trzeba doczytać, więc po kiego diabła wklejać jeszcze linki ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2009 To może sftp ? Łatwiej mu będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
batonik 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2009 ok zrobiłem ftpd trochę było motania na początku. A teraz mam pytanie, jaką komendę muszę wpisać aby po wyłączeniu putty serwer nadal chodził serwer uruchamiam komendą: ./hlds_run -game cstrike +port 27015 +map de_dust2 +maxplayers 17 +exec server.cfg -master debian 4.0 jak coś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2009 A teraz mam pytanie, jaką komendę muszę wpisać aby po wyłączeniu putty serwer nadal chodził serwer uruchamiam komendą: ./hlds_run -game cstrike +port 27015 +map de_dust2 +maxplayers 17 +exec server.cfg -master debian 4.0 jak coś screen - resztę poszukaj i doczytaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
batonik 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2009 ok dzięki można zamknąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach