Pitu 160 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2009 Witam, Czy ktoś mógłby mi doradzić jak podzielić dysk dla panelu Plask? Zakupiłem serwer SP Mini w OVH jest tam dysk 2x500Gb Chcę zrobić Raid 1, niby wszystko OK, lecz gdy tworze partycje / np 480Gb to w Plesku jest ona widoczna jako druga, a przydzielanie miejsca dla kont/domen leci z pierwszej. Nie wiem czy mam dać np. / 20Gb /var 480Gb swap 512Mb /tmp resztę wolnego miejsca ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2009 Bo "/var" łapie miejsce z "/" jeżeli dobrze pamiętam. O ile jeszcze tego nie zmienili podczas instalacji gotowego pakietu z OVH z Pleskiem ustawia się wszystko samo. Ewentualnie możesz sobie z edytować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2009 Aha dzięki, czyli na / dać np. 450Gb a na /var ile, czy można pominąć var bo i tak będzie stworzony z / ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2009 O ile się nie mylę to tak. I powinno być tak jak chcesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2009 http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=858408 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2009 A Plesk nie trzyma plików użytkowników w /usr/ czy /opt/ czasem? Jak trzyma normalnie w /home/ to warto ta partycję całkiem wydzielić i tutaj dać więcej miejsca. Mam również na drugim serwerze Pleska i pliki leżą w /var, /home jest pusty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2009 Dlatego posta wy edytowałem bo już doczytałem Zamontuj /var/ osobno i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
3lv1s 0 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2009 Dlatego posta wy edytowałem bo już doczytałem Zamontuj /var/ osobno i tyle. zdecydowanie plesk trzyma dane w /var, nie ma jednak problemu jesli /var jest na / aby zrobic ln i problem z glowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach