Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Witam. Oddam Active-Games.pl obojętnie jakiej firmie. Dochody miesięczne to około 800 zł brutto Opłata serwera w nephax to 850 zł brutto Serwer pod gry to: Procesor: Intel® Xeon 3330 Pamięć RAM: 8 GB Dysk: 1 x 350 GB SATA Łącze serwera: 5 Mbit/s w przypadku przekroczonego przyznanego pasma reszta 95 Mbit/s rozliczana w percentyl. Lokalizacja: Polska/Gdańsk Nic nie chce za to, przepiszę umowę i to wszystko. Jeżeli jest ktoś zainteresowany prozę pisać na PW lub e-mail prywatny damianm@active-hosting.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Łącze serwera: 5 Mbit/s w przypadku przekroczonego przyznanego pasma reszta 95 Mbit/s rozliczana w percentyl. Jak ze zużyciem tego ? Dlaczego tam jest jeden dysk ? Podeślij dokładne zestawienie kosztów/przychodzów via PW proszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolak 7 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Można z ciekawości spytać dlaczego oddajesz za darmo coś co niedawno stworzyłeś? Gdzie jest haczyk? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Podeślij dokładne zestawienie kosztów/przychodzów via PW proszę. Dochody miesięczne to około 800 zł brutto Opłata serwera w nephax to 850 zł brutto Co daje nam stratę miesięczną 50 zł brutto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Gdzie jest haczyk? Pewnie tutaj: Dochody miesięczne to około 800 zł bruttoOpłata serwera w nephax to 850 zł brutto Jak widać przynosi to tylko straty... EDIT: @Sebak - byłeś szybszy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Co daje nam stratę miesięczną 50 zł brutto Wiem Sebastianie, ale mi raczej chodziło o coś bardziej dokładnego typu ilość slotów etc. Już otrzymałem informację - p.s. 50 zł to nic jeżeli można by to wyciągnąć na mądry poziom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Można z ciekawości spytać dlaczego oddajesz za darmo coś co niedawno stworzyłeś? Gdzie jest haczyk? Pozdrawiam Nie mam czasu na to aby siedzieć 24h na forach z CSmaniakami i ich zaganiać na sloty po 4,50.... Wole zajmować się dalej tym czym się zajmuje od początku. Co daje nam stratę miesięczną 50 zł brutto Niby tak ale i idzie zarobić 1 tys na + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pliki 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 panel administracyjny w ofercie ? i mógł byś powiedzieć jak z ilością slotów ? ile da się wyciągnąć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 panel sterowania w cenie ? Strona, Panel, Klienci... Wszystko. Fakt może troszku się nad tym napracowałem.... Ale nie mam czasu i chce się pozbyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 A jakie są zobowiązania związane z srv i nephaxem? Czy są jakieś? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 A jakie są zobowiązania związane z srv i nephaxem? Czy są jakieś? Pozdrawiam Cesja umowy na inna firmę, jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej pisz na PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 hmm jakaś moda na oddawanie hostingów ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 hmm jakaś moda na oddawanie hostingów ? Hmmmm nie ja nie mam czasu na to i wole zajmować się dalej tym czym się zajmuje od początku, dlatego chce oddać w dobre ręce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Chętnie bym przejął ten projekt tylko z jednym ale przeniesienia klientów do innej serwerowni. Jeśli jest taka opcja biorę od ręki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Chętnie bym przejął ten projekt tylko z jednym ale przeniesienia klientów do innej serwerowni. Jeśli jest taka opcja biorę od ręki kisiek nie da się tak niestety.... Umowa z nephax obowiązuje. Ps. dodał byś drugą lokalizacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Hmm czas pomyśleć o tym panel GameCP ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Hmm czas pomyśleć o tym panel GameCP ? tak gamecp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pliki 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 a czemu twoja oferta składa się tylko z 2 gier ? na jaki okres masz podpisaną umowę z serwerownią ? czy większość twoich obecnych kl zapłaciło za 1 mies / pół roku / rok ? na jaki okres jest w tej obecnej chwili opłacony ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 takie pytania to na PW raczej bym sie dogadywał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 a czemu twoja oferta składa się tylko z 2 gier ? na jaki okres masz podpisaną umowę z serwerownią ? czy większość twoich obecnych kl zapłaciło za 1 mies / pół roku / rok ? na jaki okres jest w tej obecnej chwili opłacony ? Wszyscy opłacają co miesiąc. Jakie dwie gry ? http://active-games.pl/lista.php są też zrobione Paczki Cod ale nie dodawałem bo nie mam czasu. Co do okresu umowy to na PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Zachęcam do brania ponieważ mam tam serwer już 2 miesiące i ma 100 % uptime a pingi też niczego sobie ( 22 MS ) Może jak by Damian nie dopłacał do SMS to by nie tracił. Chodź wiem jak piszą do mnei osoby o wybór serwera lecą na takie firmy jak hit4u bo tam za sms 10zł98gr dostają 5zł30gr a w Hitme bodajże 6 zł Ciekaw jestem kto będzie nowym właścicielem. Niestety ale branża serwerów gier łatwa nie jest, za dużo czasu trzeba poświęcać na wybronienie hostingu przed tekstami typu "zlagowane gówno" @ PS. Było wspomnienie o tym ,że jest 50 zł strat tylko jak to się ma do obciążenia maszyny ? Jak obciążenie jest na poziomie 30 % to wiadomo dopcha się klientów i będą zyski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 A nie lepiej by było zatrudnić kogoś do tego projektu i mieć te straty przez 4 miesiące i potem wyjść na prostą i dać miejsce pracy innym ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 Nie chodzi o straty, czasu szkoda tak jak psiałem nie chce mi się latać po forach i spamować ofertami... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WPNJ 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 To może zlec komuś taki spam Twoim zadaniem byłoby sprawdzanie linków na których ktoś umieszcza reklamę. Szkoda się pozbywać z tak błahego powodu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2009 To może zlec komuś taki spam Twoim zadaniem byłoby sprawdzanie linków na których ktoś umieszcza reklamę. Już tacy byli to ich zbanowali. Mieli po 12 lat ale nie wiem czy Damian ich nasłał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach