BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Raz na jakiś czas - czasami raz na 2 dni, czasami raz na tydzień. Apache zaczyna nagle pracować na 100%. Zwykle w godzinach porannych, bądź wieczornych. Chyba nie zdarzyło się, aby w środku dnia pojawiły się anomalie... . Restart Apache pomaga... ale nie mogę przecież cały czas siedzieć i obserwować obciążenie. Jak dojść co jest nie tak z Apache? /var/log/apache2/error.log - nic w nim nie ma w okolicach godzin, kiedy nagle zaczyna pracować na 100% :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Jakiś ruch wtedy jest ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Na pewno "jakiś jest" - choćby to, że na forum 24h/dobę są wejścia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Jakiś to nie określenie.... Chodzi o to czy są to pory w których Twojej strony są najbardziej eksploatowane czy nie? Oj, oj, programista PHP, a odpowiedzi daje jak 12 letnie dziecko bawiące się przemkiem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 :| Nie, to nie są pory w których największy ruch na forum odnotowuje. Dzisiaj o 2:30 w nocy nastąpiło... kiedy obciążenie maszyny było ok ~20%, a zwykle jest 50%. Chyba że Google zapragnęło nagle odwiedzić forum xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.follownet.pl 8 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 A co mówi w tym czasie server-status ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Jaki system w ogóle? Paczki? kompilacja pakietów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Konfiguracja apache (ustawienia limitów) + ewentualnie mod_evasive. O ile to faktycznie apache, a nie PHP (bo rozumiem, że PHP nie działa jako moduł). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Dopiero zainstalowałem, więc jeszcze nie wiem co powie... o ile będzie się dało do niego dostać... . Debian 4.0, wszystko z apt-get instalowane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2009 Ok, powracam do tematu. http://cs.propl.eu/apache.htm - to wypluwa mi Server Status Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Maj 27, 2009 Może ten KeepAlive? PHP jako moduł czy fcgi/cgi ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2009 No skoro z instalatora apt-get instalowane to jako moduł... . Zmniejszyłem trochę KeepAlive, bo dalej są te problemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2009 No skoro z instalatora apt-get instalowane to jako moduł... . Niekoniecznie. Zmniejszyłem trochę KeepAlive, bo dalej są te problemy. Ja np. wogóle nie używam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2009 Jak wyłączyłem to jakoś strasznie wolno strony się wczytywały :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2009 Jak wygląda reszta konfigu mpm ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2009 <IfModule mpm_prefork_module> StartServers 5 MinSpareServers 5 MaxSpareServers 15 MaxClients 100 MaxRequestsPerChild 0 </IfModule> <IfModule mpm_worker_module> StartServers 2 MaxClients 90 MinSpareThreads 20 MaxSpareThreads 50 ThreadsPerChild 20 MaxRequestsPerChild 0 </IfModule> Pozmniejszałem trochę te wartości teraz... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2009 Daj mu w górę req per child && test. Może pobaw się jeszcze php.ini. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach