Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2009 Jakiego systemu keszowania PHP obecnie używacie? Ja teraz używam eAccelerator'a ale zastanawiam się nad zmiana na xCache... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2009 Xcache. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2009 xcache Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2009 A czemu akurat tego używacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sorrow 0 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2009 Dośćtani jest PHPShield nie tylko enekoduje skrypt lecz także szyfruje źródło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2009 eaccelerator/memcached Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spanner Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 eaccelerator/memcached Takj samo i ja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Xcache, Eaccelerator, APC W kolejności od najczęściej używanych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Czyli warto wywalić eacceleratora i zainstalować xcache? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Według mnie tak. Nawet jeśli się mylę, to i tak warto poznać alternatywę :-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 O.K. a eAcceleratora po prostu wyłaczyć zmieniając nazwę pliku .so tutaj /usr/lib/php5/20060613+lfs? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 W php.ini Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 O.K. a eAcceleratora po prostu wyłaczyć zmieniając nazwę pliku .so tutaj /usr/lib/php5/20060613+lfs? ojj ; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulf 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Najczęściej Xcache Czasami APC - kiedy mam wybór Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 ojj ; Tylko że w php.ini nie mam tego... Instalowałem wg tego http://www.howtoforge.com/eaccelerator_php5_debian_etch Zmieniałem w jego konfiguracji to: eaccelerator.enable="1" na 0 ale nadal widzę ze jest ładowany... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Tylko że w php.ini nie mam tego... Instalowałem wg tego http://www.howtoforge.com/eaccelerator_php5_debian_etch Zmieniałem w jego konfiguracji to: eaccelerator.enable="1" na 0 ale nadal widzę ze jest ładowany... Wyłącz w php.ini includowanie eaccelerator.ini albo usuń plik eacc..ini z katalogu additional ini files. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Wyłącz w php.ini includowanie eaccelerator.ini albo usuń plik eacc..ini z katalogu additional ini files. Czyli z /etc/php5/apache2/conf.d - usunięte. Bo tak mi cały czas go ładowało do pamięci Zaraz sprawdzę jak ten Xcache się spisze czy to taka rewelacja jak piszecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 O.K. zmienione, zobaczymy za kilka dni czy będzie widoczna różnica. Sam nie widzę różnicy ale jest to pewnie wina mojego łącza ;/ Jak by ktoś chciał też instalować na Etchu to wystarczy dodać do listy: deb http://www.backports.org/debian etch-backports main I instalować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 O.K. zmienione, zobaczymy za kilka dni czy będzie widoczna różnica. Sam nie widzę różnicy ale jest to pewnie wina mojego łącza ;/ A czas generowania strony nic Ci nie mówi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 A czas generowania strony nic Ci nie mówi? Teraz to mi VPS nie działa w ogóle ale wyniki były równe z eacceleratorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrio 6 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Przez rok czasu używałem eaccelerator, jednak wraz ze wzrostem obciązenia (w sumie już skrajnego ) po prostu wieszał apache'a. Po przejściu na xcache taki problem nigdy nie występował Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2009 Dziwna sprawa. Sam nie za bardzo widziałem różnicy. Gorsze to że użytkownicy mojego forum napisali że forum i strona działa im gorzej niż poprzednio. Czyli dla nich xcache jest wolniejsze niż EA... Już nie wiem co myśleć, Wy piszecie co innego a oni co innego. EA + XC nie mogą być razem uruchomione? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Maj 22, 2009 EA + XC nie mogą być razem uruchomione? Nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 22, 2009 EA + XC nie mogą być razem uruchomione? jej Proszę Cię zamykam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach