Gość Zgłoś post Napisano Maj 20, 2009 Hej, W sumie wszystko napisałem w temacie.. Ile kasy trzeba dać na sensownego (jakościowo) VPSa w UK lub DE (najlepiej w polskiej firmie), aby nie była to totalnie budżetowa impreza? Interesuje mnie coś takiego: 5GB na dysku, 100GB transferu.. do tego DA i wszystko tak pozałatane i zrobione, żeby było jak na resellerze po prostu.... Czy to jest w ogóle do kupienia gdzieś? Ostatnio na tym forum widzę z jednej strony budżetowe rozwiązania w Polsce (od razu mówię, że tego nie chcę), a z drugiej jakieś nowe firmy typu Statnet... Proszę przede wszystkim o opinie użytkowników polecających sprawdzone firmy, a firmy, które chcą mnie do siebie zaprosić proszę o wrzucenie tylko linka ogólnego bez wklejania mi tu całych specyfikacji. Acha... i co lepsze.. OpenVZ czy Xen? : ) Do czego to ma być? Pod pierdółki-projekty, chcę mieć szybkie rozpakowywanie, a jednocześnie być "sam w obrębie swojego". Interesuje mnie płatność miesięczna (jak będzie fajnie, to wezmę na 3 miechy po pierwszym miesiącu). Szukam czegoś w DE/UK, bo chcę niedużo transferu jak na Europę, ale jednocześnie chcę, aby kasa poszła na jakość, a nie na sam transfer (jak to się w Polsce często dzieje, a potem zostaję z marnym wpięciem w jakiejś piwnicy na Śląsku). Mogę dać 60-70zł + VAT (czy to się da za tyle to, co ja chcę?) heh Z góry dziękuję za komentarze... Miłosz / Sponsi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2009 Akurat masz na godzinę pracy admina, a gdzie vps? W takich cenach to generalnie podstawy bez zaawansowanych konfiguracji do hostowania wielu klientów (których trzeba pilnować). Managed w cenie to rozwiązywanie problemów/update softu. Nie full administracja z administratorem monitorującym i z softem którym firmy nie chcą się dzielić, a przydatnym w monitorowaniu serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 20, 2009 Dlatego piszę o DE/UK, bo w Polsce wiadomo, że drogo... czyli ogólnie lipa.. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2009 Dlatego piszę o DE/UK, bo w Polsce wiadomo, że drogo...czyli ogólnie lipa.. heh Lokalizacja nie ma znaczenia - zasady są podobne. Na zachodzie tez nikt za kilka zł nie będzie się wysilał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach