simon186 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2009 Witam! Mam problem z panelem obsługi jednego skryptu. Po zalogowaniu się bardzo szybko kończy mi się sesja. Dowiedziałem się, że zmienia się to w php.ini. Na niektórych serwerach można zmienić przez ini_set, ale problem w tym, że wartość mam na 30 minut, a sesja na pewno tyle nie trwa. Co jeszcze można zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2009 Jaki to skrypt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
simon186 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2009 Autorski Mogę przesłać kawałek kodu. session_start(); if(!isset($_SESSION['login'])){ header ("Location: login.php"); exit(); } To jest na każdej stronie w topie //porownanie if($u == $username && $p == $password){ session_start(); $_SESSION['login'] = $username; header ("Location: http://" . $_SERVER['HTTP_HOST'] . dirname($_SERVER['PHP_SELF']) . $localisation); exit(); } A tym rejestruje sesje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach