Malitek 1 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2009 Witam, Poszukuje jakiegoś konta w banku lub lokaty na 3-6-12 miesięcy dobrze oprocentowanej. Niby są oferty jednak chce coś co jest dla "nie pełnoletnich" tak od 15 / 16 lat .... Mam już konto w PEKAO24 ale odsetki 24 grosze a opłaty za konto + SMS 400 gr Konta maja wymagane kwoty wpłat więc mogę bez problemu dać 4-5 K Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Maj 15, 2009 Ja mam w Inteligo, oprocentowanie 5.05% IMO z taka kwota nie bawił bym się w lokaty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Maj 15, 2009 dla niepełnoletnich jedynie za zgoda rodzicow pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2009 dla niepełnoletnich jedynie za zgoda rodzicow pzdr. To nie problem 1 mi założył to i kolejne założy IMO z taka kwota nie bawił bym się w lokaty. Lepsze to 200 zł rocznie niż żeby leżały i się kurzyły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Maj 16, 2009 Tylko uważaj z tą lokatą bo Np. w inteligo, możesz dokonać 1 wypłaty/mc każda kolejna 10zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2009 Wypłacać nie muszę przed końcem. No nic zastanowię się co by tu wybrać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2009 Na lokacie może zrobić wypłatę? Standardowo od tego jest OKO, żeby sobie w razie czego wypłacać. W ing aktualnie zmienili trochę zasady dla "OKA" i możesz wypłacać i wpłacać ile chcesz bez dodatkowych kosztów, ale jest tylko 3,5%. Za lokatami trochę pochodź i poszukaj, ale uważaj na kryzys:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2009 ING, lokata 4 miesięczne 5,5% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amator 2 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2009 Lokaty nie mają sensu. Odejmij inflację i wyjdziesz na 2-2.5% w skali roku. Giełda odbija się od dna. Jak nie orientujesz się w inwestowaniu to kup udziały w jakimś funduszu. Tyle co na lokacie w rok zarobisz na funduszu w miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Maj 18, 2009 Ja bym coś ze stanów sprowadził itp. Czekać rok na 200zł? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2009 ING, lokata 4 miesięczne 5,5% 5,5% w skali roku czy za 4 miesiące Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2009 chyba 4 miesiące nie jestem pewien Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2009 chyba 4 miesiące nie jestem pewien no właśnie... raczej w skali roku dlatego, że mało kto dałby lokatę 5,5% na 4 miesiące czyli 16,5% w skali roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 18, 2009 5,5 na 4 miesiące to 16,5 w skali roku? jestem słaby z matmy, ale to chyba nie tak się liczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2009 Oprocentowanie zawsze podawane jest w skali rocznej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2009 5,5 na 4 miesiące to 16,5 w skali roku? jestem słaby z matmy, ale to chyba nie tak się liczy? n/c zsumowałem procenty sorry, w każdym razie chodziło mi o to, że lokaty są raczej na 5,5% w skali roku, nie podaje się oprocentowania w skali 4 miesięcy Edit: Adrian jak zwykle ostatnio wcześniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2009 Ja mam w Inteligo, oprocentowanie 5.05% IMO z taka kwota nie bawił bym się w lokaty. http://www.inteligo.pl/infosite/oferta_dla...ocentowanie.htm Gdzie tam jest 5 % ? Hmm tak sobie przeglądam i się zastanawiam nad: http://www.aliorbank.pl/pl/klienci_indywid.../konta_osobiste Konto lub lokata ... na kocie 3 % a na lokacie 5 Ale to i tak średnia ilość. Chyba że jakiś fundusz ale tam to się nie orientuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2009 Lokaty nie mają sensu. Odejmij inflację i wyjdziesz na 2-2.5% w skali roku. Giełda odbija się od dna. Jak nie orientujesz się w inwestowaniu to kup udziały w jakimś funduszu. Tyle co na lokacie w rok zarobisz na funduszu w miesiąc. Na początek o inflacji - w zeszłym roku była 4,2%. W tym roku raczej mało prawdopodobne, żeby była w podanym przez Ciebie przedziale (większa). Ciekawe co mówisz o tych funduszach. Długoterminowa, średnioroczna stopa zwrotu z GPW to ok. 12%. Na lokacie, np. w noble bank masz ok. 7%. Na lokacie masz pewne pieniądze. Na giełdzie masz większe prawdopodobieństwo zysku niż straty, ale na pewno to nie są pewne pieniądze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Maj 19, 2009 @ Malitek, trochę się pomylilem, jest to Rachunek oszczednosciowy. W twoim przypadku 4.5% http://www.inteligo.pl/infosite/_images/_f...zczednosciowego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2009 2 letnia lokata 7% (ref). Polecam. Sam otworzyłem sobie parę dni temu. To ostatnia lokata 7% w Polsce. Samo otwarcie lokaty w kilka minut (na maila idzie numer konta, gdzie trzeba przelać pieniądze). 2 lata... też super (bo wiadomo, że teraz przynajmniej przez jakiś czas tendencja w oprocentowaniu będzie spadkowa), szczególnie, że na wszelki wypadek można ją zamknąć co 3 miesiące bez utraty odsetek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2009 Szukałem pytałem i nie wszędzie mogłem ale już mam w Dominet banku na 4 miesiące 6,6 % Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2009 7% na 2 lata? wiesz ile to jest w skali roku? toż ja więcej dostanę pożyczając siostrze na kolejną imprezę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2009 Jak wpłacimy 1000 to 70 zł rocznie no .... ale wiadomo ,że jeszcze podatek. Następna kasę "zainwestuje" w jakiś serwis WWW czy coś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2009 Witam Pozwolę sobie odświeżyć. ZNacie coś lepszego od http://www.fortisbank.com.pl/finanse-osobi...a-po-prostu.asp ? Wymogi to tak: Wysokie PEWNE oprocentowanie Brak haczyków Lokata zakładana osobiście w banku ... nie przez internet Z tego co wiem lokaty maja minimalną sumę wpłaty. Do 10 K mogą być Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucaspl 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2009 Pisze że od 1K nie 10. Na pewno ciekawa alternatywa do mojej obecnej lokaty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach