rack 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Pytanie dotyczy poniższej linijki, a pytanie brzmi: Jaki jest cel uzycia komendy strip w tym wypadku? strip /usr/local/bin/php-cgi pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 W niektórych wypadkach znacznie podnosi to wydajność... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rack 0 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2009 Możesz nieco rozwinąć Twoją wypowiedź? O jakie przypadki konkretnie tu chodzi. Właśnie włączyłem to do mojego konfiga dla fcgi z php-mfp na nginxie z acp i passengerem pod app w merbie. W najbliższych dniach mam to zamiar spróbować przetestować i zobaczyć jak będzie działać w kontekście passengera i następnie mongreli z i bez symboli ... pewnie nie znajdę żadnej róznicy, ale ... hi hi )) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
egi.pl 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2009 Usuniecie symboli z binarek skutkuje: - znacznym spadkiem "wagi" programu (najwieksza zaleta) - utrudnieniem debugowania kodu (zaleta lub wada, zalezy kto patrzy;-) W kazdym razie wydajnosci znacznie nie podnosi (co najwyzej ma troche mniej kodu do zaladowania). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2009 W kazdym razie wydajnosci znacznie nie podnosi (co najwyzej ma troche mniej kodu do zaladowania). To zależy od infrastruktury. W przypadku małego serwera www nie ma to znaczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
egi.pl 0 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2009 To zależy od infrastruktury. W przypadku małego serwera www nie ma to znaczenia. Mozesz poprzec jakims przykladem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2009 Mozesz poprzec jakims przykladem? top100.pl - cała masa przykładów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
egi.pl 0 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2009 top100.pl - cała masa przykładów To są te "niektóre przypadki"? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2009 To są te "niektóre przypadki"? Owszem, masowy hosting to nie jest przecież żadna "większość" w świecie IT. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
egi.pl 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2009 Owszem, masowy hosting to nie jest przecież żadna "większość" w świecie IT. Dla mnie oczywistym było, że rozmawiamy ( w domyśle ) o hostingach. Tak czy inaczej lista TOP100 mało mówi o insfrastrukturze, i chyba się nie dowiemy jak to znacznie 'strip' podnosi wydajność Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach