me_love_u 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Witam! Poszukuje taniego/darmowego hostingu dla jednego obrazka. Grafik przygotował dla mnie layout którego piętą achillesową jest dość duży plik tła. Zajmuje prawie 500kb i nie można go bardziej skompresować. Już teraz jest na 35% JPEG. Serwis będzie opierać swój wygląd właśnie na tym pliku. Tymczasem korzystam z hostingu na Home.pl, w którym transfer jest dość kosztowny. Na dodatek aktualna umowa powinna starczyć „na styk”. Potrzebuje stabilnego hostingu dla takiego obrazka. Nie chcę korzystać z ImagesHack lub Fotosik. Spodziewam się transferu typu 5-20GB dziennie. Więc najpewniej by taki obrazek szybko zablokowali ;-) Co możecie mi polecić? Jaka firma zaproponuje brak licznika transferu przy niewielkiej powierzchni na dysku i stabilnej usłudze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 ..nie cytujemy bez sensu całego postu. //moderator Hmm... HostNine (UK) wg. tego co podałeś będzie to 150-600GB transferu miesięcznie... troche bez sensu, bo taki transfer nie będzie zbyt tanii, a z H9 jest duże prawdopodobieństwo, że Cię wywalą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 http://xxl-web.com/fileserver/index.html to będzie idealne ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
me_love_u 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Jarek, wskazana firma XXL-Web faktycznie ciekawie się prezentuje. Cena 24zl jest bardzo miła, a prędkość pobierania testowego pliku jest wyśmienita. Czy możesz mi pokazać jakiś serwis korzystający z ich usług przy rozwiązaniu podobnym do tego które poszukuje? Jeśli dużo osób równocześnie będzie pobierać plik wszystko nadal będzie działać ok.? Mam na myśli sytuację, w której podmieniam plik tła na nowy (spodziewam się kilku zmian kwartalnie) i jest równocześnie 1000 użytkowników online, w ciągu np. 15 minut. Nie zwolni do prędkości ślimaka-inwalidy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Jarek, wskazana firma XXL-Web faktycznie ciekawie się prezentuje. Cena 24zl jest bardzo miła, a prędkość pobierania testowego pliku jest wyśmienita. Czy możesz mi pokazać jakiś serwis korzystający z ich usług przy rozwiązaniu podobnym do tego które poszukuje? Weź na test 10 dni za free i lukaj ew. google prawdę powie http://www.google.pl/search?q=site%3Ananus...lient=firefox-a http://www.google.pl/search?q=site%3Aixan....lient=firefox-a Jeśli dużo osób równocześnie będzie pobierać plik wszystko nadal będzie działać ok.? Mam na myśli sytuację, w której podmieniam plik tła na nowy (spodziewam się kilku zmian kwartalnie) i jest równocześnie 1000 użytkowników online, w ciągu np. 15 minut. Nie zwolni do prędkości ślimaka-inwalidy? Tego nikt nie jest ci wstanie określić... 1000 użytkowników online? hmmm to raczej i serwer dedykowany by się zdał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
me_love_u 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Tak. 1000 i więcej. W przedziale czasowym typu 15 minut. Czyli nieco ponad 1 pobranie tego pliku na sekundę. Oczywiście nie non-stop. Tylko przez krótki czas po podmianie pliku lub opublikowaniu news o nowości na stronie itp. Dzięki za polecenie. Skorzystam z ich usług. Update: Ps. Znalazłem serwis (Polski) który korzysta z ich usług i często pojawiał się na głównej stronie Wykop.pl i innych tego typu serwisów – zazwyczaj z czymś co zawierało sporo grafik. Wygląda na to że pobieranych właśnie z XXL-Web. Dodatkowo ma sporo własnych użytkowników i nawet związany jest „branżowo” z moim serwisem. Skargi dotyczących złamanych obrazków - brak. Chyba będzie ok :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 ogólnie xxl-web.com = pośrednik strato.de, a z tego co pamiętam Hosting itd. nie stoi na pojedynczych serwerach tylko klastrach, ale ręki nie dam sobie uciąć ))) Jedyny minus dla xxl-web.com (sam korzystam, ale aktualnie tylko z oferty DNS) to dość spore oczekiwanie na odp... (tutaj chodziło raczej o księgowość w moim przypadku).. nie wiem jak z hostingiem itp, ale ktoś na wht pisał, że się wiele poprawiły czasy, więc myślę, że można użyć i wyszukiwarki i przeszukać te forum ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2009 Flickr.com + konto premium + static link i wsio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach