internecik 4 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Witam, Wkrótce uruchomię serwis oferujący darmowy hosting www. Oprogramowanie jest już prawie gotowe, teraz przyszedł czas na wybór serwera dedykowanego. Który sprzęt z oferty OVH polecacie pod tego typu usługę? Może coś z oferty EG? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Dlaczego pod uwagę bierzesz tylko OVH? Trudno jest cokolwiek doradzić nie znając żadnych szczegółów (parametrów) które chcesz oferować. Darmowy hosting z reguły posiada ostre limity więc mocne maszyny mogą się trochę marnować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 OVH pod darmowe odpada, chyba że będzie total restrykcyjno-respektowany regulamin. polecam jakieś dedyki w UK... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 W OVH odpowiada mi 1-miesięczna umowa, polska faktura i support oraz teoretycznie 200 Mbps. Odnośnie limitów to jeszcze nie uzgodniłem tego z administratorem. Konta będą miały 1GB pojemności. Zastanawiam się nad: http://www.ovh.pl/produkty/eg_best_of.xml oraz http://www.ovh.pl/produkty/eg_amd.xml Ta sama cena, ale w drugim przypadku 8GB RAM i AMD na pokładzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolak 7 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 W OVH odpowiada mi 1-miesięczna umowa, polska faktura i support oraz teoretycznie 200 Mbps. Odnośnie limitów to jeszcze nie uzgodniłem tego z administratorem. Konta będą miały 1GB pojemności. Zastanawiam się nad: http://www.ovh.pl/produkty/eg_best_of.xml oraz http://www.ovh.pl/produkty/eg_amd.xml Ta sama cena, ale w drugim przypadku 8GB RAM i AMD na pokładzie. OVH bardzo nie lubi różnego rodzaju warezów, nielegalnych mp3 itp. itd. Więc na początku powinieneś zadać sobie pytanie czy jeżeli ten hosting się rozwinie będziesz miał czas/możliwość sprawdzania kont pod tym względem? Bo swojego czasu wystarczył jeden postronny mail do OVH i blokowali maszynę (nie wiem jak jest teraz bo posiadam tam tylko rps-a i to z legalną zawartością). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Skoro serwis typu odsiebie.com jest tam hostowany to z darmowym hostingiem www nie powinno być problemów. Ale wróćmy do tematu: EG BestOF czy EG AMD ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolak 7 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Jest hostowany bo może jeszcze nikt nie chciał aby przestał być:)ale na 99,99% nie jest to tolerancja ze strony OVH:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 W OVH odpowiada mi [...] support Ty tak poważnie? OVH to największy szajs jaki świat widział, skasowałem już tam 3 serwery, a od piątku leży mi ostatni jaki tam posiadam. Do dzisiaj zero reakcji, totalna olewka, a Ty piszesz coś śmiesznego o supporcie. OVH to się nadaje co najwyżej do wypasu owiec. Mógłbym więcej napisać, ale jak to powiedział jeden z moich klientów "na pytanie OVH dlaczego rezygnuje z serwera nie odpowiedziałem. Po wykluczeniu wulgaryzmów zostały tylko spójniki". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Witam. Mogę zaoferować dużo lepszy sprzęt (z tych co podałeś) za taką cenę jak w OVH, jeżeli jesteś zainteresowany napisz na PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Skoro serwis typu odsiebie.com jest tam hostowany odsiebie.com nie jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 A jeżeli nie OVH to co innego w Europie? odsiebie.com nie jest. Ale był? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 NIE JEST ! odsiebie.com ma jedna maszynę ode mnie w leaseweb, resztę też, nie ma nic wspólnego z OVH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 A jeżeli nie OVH to co innego w Europie?Z hetzner bardzo dobrze mi się współpracuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Z hetzner bardzo dobrze mi się współpracuje. Dość szybko przejrzałem ich ofertę... na jaki okres czasu zawierana jest umowa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Z hetzner bardzo dobrze mi się współpracuje. Hetzner -> polski pośrednik Najdmen.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Dość szybko przejrzałem ich ofertę... na jaki okres czasu zawierana jest umowa?Pod ofertą dedyków pisze, miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 serwerydlaciebie.pl oblukaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Co to znaczy no limit transfer ? Wiele GB na tym nie uciągnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 Co to znaczy no limit transfer ? Wiele GB na tym nie uciągnie. To znaczy że według oferty mogę cały czas robić 200mbps Tylko ciekawe ile faktycznych mbps taka jedna maszyna wyciągnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rezor 0 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2009 odsiebie.com ma jedna maszynę ode mnie w leaseweb, resztę też, nie ma nic wspólnego z OVH. Czyli traceroute kłamie ? Trasa śledzenia do srv13.odsiebie.com [91.121.74.99] przewyższa maksymalną liczbę przeskoków 30 1 1 ms <1 ms 1 ms router [192.168.1.254] 2 234 ms 442 ms 515 ms 10.189.0.1 3 * * * Upłynął limit czasu żądania. 4 * * * Upłynął limit czasu żądania. 5 27 ms * 344 ms OVH.plix.pl [195.182.218.147] 6 380 ms 256 ms 361 ms 40g.ams-1-6k.routers.ovh.net [213.251.128.126] 7 416 ms 348 ms 194 ms 40g.rbx-2-6k.routers.ovh.net [91.121.131.9] 8 495 ms 564 ms 490 ms rbx-20-m1.routers.ovh.net [213.251.191.183] 9 * 667 ms 521 ms ns301243.ovh.net [91.121.74.99] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2009 odsiebie.com ma jedna maszynę ode mnie w leaseweb, resztę też, nie ma nic wspólnego z OVH. IP Location: France Paris Ovh Sas Resolve Host: ns301243.ovh.net IP Address: 91.121.74.99Blacklist Status: Clear przeciez odsiebie ewidentnie w ovh sie hostuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Maj 11, 2009 przeciez odsiebie ewidentnie w ovh sie hostuje Głównie w ovh ale nie tylko (np srv24.odsiebie.com) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach