Fist 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2009 Witam, mam pewien problem z odbieraniem wiadomości wysyłanych z mojego serwera. Gdy wysyłam email do gmaila to dochodzi on natychmiastowo natomiast gdy wysyłam do wp lub onetu to wiadomość idzie przynajmniej,niej 10min. Potrzebuje zrobić tak aby wiadomości wysyłane na skrzynki w onecie i wp dochodziły też szybko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2009 Bo wp, onet używa greylistingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2009 tutaj masz dokładny opis na jakiej zasadzie to działa: http://pl.wikipedia.org/wiki/Greylisting Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fist 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2009 I nie da się nic zrobić żeby emaile szybciej przychodziły? Przecież z większości serwisów wiadomości na skrzynki onetu czy wp dochodzą od razu. Przynajmniej tak mi się wydaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2009 Jak czytałeś opis , jest tam napisane czarno na białym że gdy serwer doda cie do tzw. "trójki" wiadomość dojdzie od razu. Czyli nie jest zatrzymywana/przetrzymywana tylko dochodzi od razu bez zbędnych czynności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fist 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2009 Jak czytałeś opis , jest tam napisane czarno na białym że gdy serwer doda cie do tzw. "trójki" wiadomość dojdzie od razu. Jakoś przeoczyłem tą linijkę Dzięki za wyjaśnienie tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach