sproject 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Dawno mnie nie było, ale wróciłem, by przedstawić wam całkiem niezłą ofertę hostingową. Jest to firma ovhost.pl (nie, nie krzak ) i oferuje całkiem niezłe parametry i genialny support (nawet via... blip - ^jghnetwork). Sam uciekłem z hostpower do ovhost i póki co jestem bardzo zadowolony. http://www.ovhost.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2009 Więc tak jak pisałem kilka postów wyżej postanowiłem dać szansę ovhost.pl i kupić u nich usługę. W niedziele wieczorem napisałem do Pana Jana na Gadu z pytaniem o indywidualną ofertę - podałem swoje wymagania i kwotę jaką dysponuję - pasującą raczej na zwykły hosting niż reseller. Po chwili nadeszła odpowiedz która mnie zdziwiła i mile zadowoliła - zgoda na podaną przeze mnie cenę - więc zamówiłem ofertę ( już przez stronę). Po chwili dostałem dane na maila i zacząłem testować stronę. Po kilku dniach opłaciłem proformę. Jednak okazało się że nie wykorzystam tyle miejsca i transferu - więc znowu na gg i prośba o zmniejszenie i w zamian wydłużenie czasu trwania usługi - zrobione od ręki Z racji tego ze dopiero poznaję reseller wysyłam prawie codziennie maile z prośba o naprawienie jak coś popsułem ( coś gdzieś źle przestawiłem) - na każdy dostaję szybką odpowiedż że już jest poprawione. Więc moje zdanie póki co na temat tej firmy jest jak najbardziej POZYTYWNE. Moja strona ma uptime 99,88% , nic się nie wiesza, kontakt przez gg i maila bezproblemowy. Przeniosłem więc wszystkie moje strony i jeżeli usługi będą świadczone na takim poziomie jak teraz to napewno u nich zostanę na długie lata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
varez 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2009 wypowiem sie i ja, bo widze zescie ladnie zjechali tego ovhosta.. taka tu spolecznosc, kazda stronka ma ludzi charakterystycznych, ciekawe zjawisko w sieci ^^ konto mam od jakichs 3-4 miesiecy, i nie bylo zadnych problemow. jedyny problem jaki zauwazylem to dzis strona glowna ovhostu nie chciala sie zaladowac jakies 20 sekund (ping ok), choc to mogla neostrada zlagowac.. odpowiedz na maila z pytaniem - ok 20-30 minut. tak wiec moge polecic zainteresowanym Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kam 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2009 Witam Jak obecnie wyglada działanie tej firmy? Jestem zainteresowany serwerem we Francji z opcja 15 gb /200gb. Stary hoster xxl-web zrobil mnie w jajo juz tyle razy i olal moje maile ze musze go zmienic. Prosze o pare opini zanim zaloze konto testowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2009 Jeżeli o mnie chodzi to podtrzymuje swoją opinię - strony smigaja az milo i support via gg & mail również bez zarzutu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JGH Network 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2009 Witam Jak obecnie wyglada działanie tej firmy? Jestem zainteresowany serwerem we Francji z opcja 15 gb /200gb. Stary hoster xxl-web zrobil mnie w jajo juz tyle razy i olal moje maile ze musze go zmienic. Prosze o pare opini zanim zaloze konto testowe. Witam! Jeśli jest Pan zainteresowany hostingiem u nas, to ja tylko mogę zachęcić do skorzystania z naszych usług lub przynajmniej ich wypróbowania. Każdy klient może bezpłatnie i bez zobowiązań przez 14 dni testować konto. Zapraszam do kontaktu z nami jeśli ma Pan jakieś pytania. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kam 0 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2009 Witam Nie wiem czy jest sens testowania konta teraz gdyz bede myslal o zakupach dopiero kolo stycznia. Na pewno wtedy skorzystam. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KALWI 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2009 Jak sie spisuje na dzień dzisiejszy ten hosting? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JGH Network 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2009 Witam! Chyba raczej nikt zbytnio nie narzeka. Zapraszam do przetestowania usługi oraz przekonania się o jakości usługi. Posiadamy również monitoring dostępności serwerów na stronie www.ovhost.net.pl/status. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 Po ponad pół roku korzystania z ich usług mogę powiedzieć tyle; Support jest ok, odpisują w ciągu kilku godzin ( nawet w weekendy). Nie ze wszystkim dają sobie rade ( u mnie był problem z kodowaniem w IPB i za chiny nie udało sie go rozwiązać) ale zawsze starają się pomóc. Co do uptime: mogłby być lepszy, chociaż i tak jest wyzej niż gwarantowane 95% - obecnie mam 97,5 % uptime na stronie która prawie nie jest odwiedzana. Ze względów cenowych oraz gwarantowanego uptime przenoszę się gdzie indziej - dla mnie 95% w tych czasach to lekka przesada. Obecnie konto sobie leży, czasami coś wrzucę dla testów i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JGH Network 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 Witam! Zapewne mówi Pan o naszej taniej marce hostingowej Tani-Hosting.NET do której należą obecnie serwery w Europie. Natomiast marka OVhost.pl są to obecnie serwery w Polsce ze znacznie większym gwarantowanym i realnym uptime (powyżej 99,9%). Monitoring oraz status naszych serwerów można obserwować na stronie: ovhost.net.pl/status Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 Mówię o ovhost.pl - mam u Was reseller . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JGH Network 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 Witam! W ostatnim czasie przeprowadziliśmy reorganizację naszych usług. Marka OVhost.pl to teraz serwery Polsce. Natomiast konta na serwerach w Europie to obecnie marka Tani-Hosting.NET. Pan posiada konto reseller na serwerach w Europie czyli tani-hosting.net. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kubofonista 15 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2010 Jeśli chodzi o moją styczność z wyżej wymienioną firmą to wszystko było cudownie przez bardzo długi okres czasu – a ja byłem zadowolony ze stabilności, braku padów oraz szybkości wczytywania się strony. Sytuacja zaczęła się psuć od lutego tego roku. Nie było w sumie miesiąca bez padu a dalej było tylko gorzej – co najmniej raz w tygodniu takowy się zdarzał. Nie miałem wtedy nic do stracenia poza odsłonami co jednak później się zmieniło a pady stały się zbyt uciążliwe. A później było tylko gorzej. Właściciel podjął decyzję o zmianie serwerowni twierdząc, że to wina kernela OVH. Odwlekło to moją decyzję o zmianie hostingu – poczekałem. Do zmiany w końcu doszło i serwer był w Hetznerze. Co ciekawe, w Hetznerze zaczęły się identyczne problemy i tutaj również winny był sprzęt. W pierwszym tygodniu korzystania z tego "nowego" serwera wynik był następujący: Od: Apr 12 2010 (EU/Central)Do: Apr 19 2010 (EU/Central) 1. Kubofonista HomePage (by OVHost) - czas działania: 94.643% - czas przerw: 09hr 00min - awarie: 6 Pół biedy gdyby to było raz, ale to tak codziennie po trochu. Właściciel hostingu jest jedynie osobą decyzyjną - wychwyciłem to po rozmowach. On tylko ustala a do reszty ma administratorów. Ponadto znacząco leży jakość obsługi klienta co tylko jeszcze bardziej powoduje niezadowolenie. Teraz markę przejęła nowa firma - więc prawdopodobnie zmieniło się to na lepsze, nie wiem. Ja i wielu moich znajomych zrezygnowaliśmy przed końcem wykupionego okresu jeszcze za czasów poprzedniego właściciela. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach