xorg 693 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Nazwa lezy, KEI lezy, pol Krakowa lezy a Ci gadaja o czyms co dziala No właśnie, Netart, KEI... coś jeszcze ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 coś jeszcze ? dmtec.eu i wszystko, co tam się znajduje (np. wspominany wcześniej Active-Hosting.pl). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 no tak.. tak to jest jak się inwestuje w oświetlenie kościołów zamiast w infrastrukturę "cywilną"... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Znowu awaria pradu i się okazało ze z zasilaniem awaryjnym to tylko na papierze ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sorrow 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Ostatnio przeniosłem się z Kei z tego właśnie powodu jakieś 2 lata temu było coś podobnego, zasilanie awaryjne starczyły na jakieś ~15min a gdzie Agregatory Diesla jak to w porządnych serwerowniach ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Ktoś wspominał o generatorach ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Ktoś wspominał o generatorach ? Ostatnio u mnie w pracy byl audyt dziala generatorow rzecz jasna wszytko pomyslnie sie udalo Ciekaw jestem ile OVH jest w stanie sie utrzymac na tych generatorach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 sorrow ale KEI ma swoje generatory.. po tamtych jajach sobie sprawili... no ale kilku godzin to pewnie i generatory nie dadzą rady utrzymać całego DC... nie znam dokładnych danych na ten temat, ale tak mi się wydaje, skoro i tak w końcu mieli przerwę dzisiaj... KEI padło chyba najpóźniej z w/w hostów (czyli najkrócej leżeli).. także na coś się jednak przydały chyba... EDIT: kozacki ten filmik o generatorach.. szkoda, że te żabojady nie mają u mnie w ogóle szacunku z innych powodów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 szara.net bez problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
K.Dziewoński 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Wyjaśnię tylko, że z prądem bynajmniej w KEI wszystko było OK padło BGB i łącza 2 operatorów stąd problem natomiast prąd był cały czas KEI już dawno rozwiązało problem prądu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2009 Problem nie wynika z kłopotów z zasilaniem czy przeciętych światłowodów, nie dotyczy tylko ISP w Krakowie. RIPE przydziela nowe 32bitowe ASy. Quagga (oprogramowanie do routingu, BGP i te sprawy) wywala się gdy dostanie taki AS w ścieżce. Problem jest ogólnointernetowy i dotyczy tych providerów, którzy używają Quaggi z tym bugiem. http://marlow925.blogspot.com/2009/04/quagga-bgp-crash.html http://vyatta.org/forum/viewtopic.php?t=19...asc&start=0 Patch http://marc.info/?l=quagga-dev&m=123364779626078&w=2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2009 Problem nie wynika z kłopotów z zasilaniem czy przeciętych światłowodów, nie dotyczy tylko ISP w Krakowie. Bzdura Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
humito 1 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2009 Wie ktoś może kiedy DC dmtec.eu będzie działać?Bo mam u nich serwer . dmtec.eu już działa ale są wysokie pingi pewnie muszą jeszcze łącze dobrze ustawić . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach