McSlaves 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Witajcie, Co sądzicie o tym serwerze? Dostałem tą ofertę od: NETWORK COMMUNICATION SP. Z O.O. Serwer jest mi potrzebny pod OTS'a + WWW, MySQL - XAMPP. Typ procesora: 2 x Intel Xeon 2,8 Ghz Ilość pamięci ram: 4GB DDR ECC REG Ilość dysków twardych: 2x 73GB, SCSI, 15000rpm, RAID 0,1 System operacyjny: Windows Server 2003 Ceny dokładnej nie podam, bo nie wiem czy mogę, ale nie więcej niż 300 zł netto msc z wliczoną licencją na Windows Server 2003. Czekam na wasze opinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Za taka cene taki sprzet to ja moge isc tam do nich w kazdej chwili ale bez windowsa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Ostatnio robiłem testy platformy opartej na 1 procesorze Xeon HT 3,066 GHz w podobnej konfiguracji i wydajnościowo jest to porównywalne z atomem dual Core 330. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Za taka cene taki sprzet to ja moge isc tam do nich w kazdej chwili ale bez windowsa Potwierdzam tylko powiedz jakie łącze do tego co jeszcze dadzą :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McSlaves 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Jak dostanę od nich odpowiedź, to się wam "pochwale" jakie dostane łącze itd. Trzeba czekać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 OTS = mysql i operacje dyskowe, na SCSI może być z tym problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Za taka cene taki sprzet to ja moge isc tam do nich w kazdej chwili ale bez windowsa http://ncgroup.pl/ Ja bym tam za żaden hajs nie poszedł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drajvver 4 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 2 mbps pasma dedykowanego lub 500 GB transferu - mało jak na OTS raczej... 299zł opłata instalacyjna - 199zł/mies Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 teraz to nie jest zbyt ciekawe 2 mbps to w domu można mieć za mniejszą kasę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 teraz to nie jest zbyt ciekawe 2 mbps to w domu można mieć za mniejszą kasę Łącza operatorskiego? Wątpie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wht 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 teraz to nie jest zbyt ciekawe 2 mbps to w domu można mieć za mniejszą kasę to jest cena raczej za serwer a nie za łącze ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 OTS = mysql i operacje dyskowe, na SCSI może być z tym problem. Nie koniecznie Wracajac te 500gb trafika starczy, to jakis przesad ze tu trzeba duzo transferu. Mnie przekonal tylko ten RAID do nich. Ale i tak sie nigdzie nie wyprowadzam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wht 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Nie koniecznie Wracajac te 500gb trafika starczy, to jakis przesad ze tu trzeba duzo transferu. Mnie przekonal tylko ten RAID do nich. Ale i tak sie nigdzie nie wyprowadzam matt ma racje, zwlaszcza ze napisane jest iz sa to dyski 15k Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Dyski 15k, ale w przestarzałej technologii. a.) Nowych się nie kupi, więc są używane, a co za tym idzie awaryjne. b.) Wydajnościowo technologia poszła już trochę do przodu i obstawiał bym że nowe dyski SATA mają taką samą wydajność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 o łącze to bardziej mi chodziło o 2/2 ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wht 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2009 Dyski 15k, ale w przestarzałej technologii. a.) Nowych się nie kupi, więc są używane, a co za tym idzie awaryjne. b.) Wydajnościowo technologia poszła już trochę do przodu i obstawiał bym że nowe dyski SATA mają taką samą wydajność. Trochę racji w tym jest, jednak weź pod uwagę koszty pełnego raidu hardwarowego dla SATA i dla SCSI. A dostępność dysków SCSI jest bardzo dobra, tylko trzeba mieć odpowiednie źródła. Jeżeli operator oferujący taką technologie takie źródło posiada to żaden problem, zwłaszcza że jest raid 1 możliwy. A z drugiej strony wątpię aby firma oferująca jakiekolwiek dyski (czy to sata czy scsi) nie miała ich zapasu. To byłoby samobójcze działanie w wysokim SLA.A obecnie każdemu chodzi o niskie koszty przy dobrej jakości i redundancji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mzygmunt 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2009 Jak dla mnie nie ze wzgledu na dwie kwestie : Ram Lącze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach