Matulek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2009 Hej, mam vpsa na cheapvps.co.uk i tam jest przypisana domena do rnds1.vaserv.com i rdns2.vaserv.com domena elegancko przypisana do ip tegoż vpsa działa ok. Teraz tak: przerzuciłem strone na inny serwer (bo ten zamulał trochę) a mianowicie ovh. Mam nowe ip. Czy wystarczy że zmienię w ustawieniach DNS na serwerze cheapvps.co.uk tylko adres ip, czy muszę przekierować domenę? Bo nie jestem jej właścicielem a ciężko mi się skontaktować z nim aby podał nowe adresy dns. Tak to wygląda w oryginale czyli z ip serwera vps na chepavps.co.uk gdzie domena działała poprawnie: A tak wygląda po zmianie ip na ip z ovh. Czy to wystarczy aby po wpisaniu adresu eomnia.pl wyswietlala sie strona z ovh?? Jezeli tak to ile trzeba czekać, bo mam tak ustawione już pól dnia i nic się nie zmienia. dalej przenosi mnie na stary serwer z cheapvps. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.follownet.pl 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2009 Możesz zmienić sam rekord A, który będzie wskazywał na adres IP nowego serwera. Aby zmany odniosły szybciej skutek warto obniżyć wartość TTL - nie wiem czy masz taką możliwość z tego panelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach