zagubiony 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2009 Witam, mam problem z konfiguracją i uruchomieniem domen na virtualmin na serwerze w ovh.pl Mógłby mi ktoś pomóc z konfiguracją? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2009 Nie działa mi samochód bo... nie działa... Proszę o pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zagubiony 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2009 A samochód składałeś z części? Czy kupiłeś go w całści. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2009 A samochód składałeś z części? Czy kupiłeś go w całści. To teraz sam sobie zadaj pytanie "jakie błędy się ukazują" i je tu przedstaw, przecież nie będziemy zgadywać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zagubiony 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2009 Właściwie to nie błędy. Utworzyłem ip fail over w ovh. Dodałem je w panelu w Shared ip. Tworzę wirtualkę poprzeż Create Virtual Server (instaluje tam ta domene), chce zmienić dnsy u registratora na ksXXXX.kimsufi.com i na IPfail.kimsufi.com ale niestety register wyrzuca mi że host nie jest skonfigurowany dla tej domeny. I tak jestem w kropce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zagubiony 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2009 Nikt nie jest w stanie mi pomóc nawet odpłatnie(giełda)? [chciałem edytować poprzednia wiadomość, ale nie można?] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2009 Właściwie to nie błędy. Utworzyłem ip fail over w ovh. Dodałem je w panelu w Shared ip. Tworzę wirtualkę poprzeż Create Virtual Server (instaluje tam ta domene), chce zmienić dnsy u registratora na ksXXXX.kimsufi.com i na IPfail.kimsufi.com ale niestety register wyrzuca mi że host nie jest skonfigurowany dla tej domeny. I tak jestem w kropce. A sprawdź czy masz wpisy dla swojej domeny w serwerze DNS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zagubiony 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2009 Robię create virtual server. dig domena.pl zwarca dobre nsy, plik domena.pl.hosts wyglada tak http://wklej.to/ifnc A polecenie host domena.pl zwraca dobre ip. Jednakże jak chcę zmienić dnsy dostaje Wartość parametru niezgodna z zasadami systemu/Host nie jest skonfigurowany dla domeny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2009 Robię create virtual server.dig domena.pl zwarca dobre nsy, plik domena.pl.hosts wyglada tak http://wklej.to/ifnc A polecenie host domena.pl zwraca dobre ip. a jak odpytasz z zewnątrz swojego NS-a o ta domenę to odpowiada poprawnie ? Może jakiś firewall ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zagubiony 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2009 Jednak jest błąd. <<>> DiG 9.5.1-P1 <<>> gxxxxx.pl @ksxxxx.kimsufi.com;; global options: printcmd ;; connection timed out; no servers could be reached ksxxxxx:~# dig xxxxxo.pl @94-xx-xx-xx.kimsufi.com ; <<>> DiG 9.5.1-P1 <<>> gxxxxx.pl @94-xx-xx-xx.kimsufi.com ;; global options: printcmd ;; connection timed out; no servers could be reached Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2009 Do jasnej ch***. Czy ludzie nie nauczą się w końcu, że tu nikt nie jest wróżbitą, i nie pomoże w przypadku, gdy ktoś podaje zaiksowane nazwy domen? http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=16429 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zagubiony 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2009 Dziękuję już kolega pomógł. Problem był w bindzie i z możliwością odpytywania dnsów przez świat. A dlaczego nie podaje adresu domeny? (podałem wszystko co chcieliście) Odpowiedź znajdziesz w stopce tego forum tj. adresie map. To tyle, do zamknięcia (skoszowania). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach